Antena 3 CNN Life Oameni Persoana cea mai în vârstă din lume a împlinit 116 ani

Persoana cea mai în vârstă din lume a împlinit 116 ani

Persoana cea mai în vârstă din lume a împlinit 116 ani
19 Apr 2013   •   12:17

Cea mai în vârstă persoană din lume a împlinit astăzi 116 ani. Jiroemon Kimura, s-a născut în anul 1897, iar la petrecerea aniversară vor participa prieteni apropiaţi şi membri ai familiei sale. Primarul localitaţii Kyotango, vestul Japoniei, şi-a anunţat şi el prezenţa.

Kimura este unul dintre cei 95 de oameni care au trecut de vârsta de 100 de ani, într-o aşezare ce are o populaţie de aproape 60.000 de locuitori.

El spune că nu a fumat niciodată şi s-a învăţat de-a lungul vieţii să mânănce fără a se sătura pe deplin, iar băuturile alcoolice au fost consumate întotdeauna cu moderaţie.


Motto-ul japonezului, în jurul căreia s-a ghidat întreaga sa existenţă este: "mănâncă uşor şi trăieşte mult", a spus un oficial local pentru AFP.

Localitatea natală a lui Kimura, Kyotango, a devenit acum obiect de studiu pentru mai mulţi experţi medicali.
"Dorim să cercetăm obiceiurile culinare ale oamenilor de aici. Sunt foarte multe persoane care sunt perfect sănătoase la o vârstă de peste 100 de ani. Ne interesează în mod special ce cantitate de sare consumă aceste persoane", a declarat unul dintre oamenii de ştiinţă.

Oraşul Kyotango se află în apropiere de metropola Kyoto şi este aşezat între ţărmul Mării Japoniei şi un lanţ muntos. Alimentele cele mai des consumate aici sunt fructele de mare şi produsele fermiere.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close