Dar cum poţi fotografia un astfel de animal? Cum poţi face o poză care pare imposibil de făcut? Muller spune că a creat o tehnologie care îi permite să facă şedinţe foto alături de cele mai terifiante şi frumoase creaturi din lume. Pentru a capta rechinii în habitatul lor, Muller a creat ceea ce el numeşte „cel mai puternic stroboscop rezistent la apă din lume”: aparatul are 1.200 de waţi care luminează şi cele mai adânci şi întunecoase locuri din oceane.
Mai multe imagini impresionante, în galeria foto de mai jos
Tehnologia sa ad-hoc – căreia îi spune "Hollywood lighting" – îi permite să aducă un adevărat studio în habitatul rechinilor.
Aşadar, Michael Muller are echipament, are asistenţi şi are modele impresionante care ar putea să-l distrugă în orice moment. Fotograful povesteşte însă că echipamentul în sine este mai periculos decât subiecţii săi (electricitate, apă...)
În plus, povesteşte Muller, regula potrivit căreia rechinilor le este mai frică de noi decât ne este nouă de ei „este cât se poate de reală”.
„Respect foarte mult aceste animale şi îmi dau seama că sunt sălbatice, aşa că încerc să nu mă pun în situaţii riscante”. După ce a petrecut atât de mult timp alături de rechini, fotograful spune că a realizat că „oamenii nu sunt pe meniul lor”.
Cu toate acestea, Muller foloseşte o cuşcă pentru a realiza fotografiile.
Sursa: The Atlantic