Alexandru are 23 de ani şi a absolvit în acest an şcoala de arte şi meserii "Samus" din Cluj-Napoca, secţia patiserie - cofetărie. Este membru al Centrului Educaţional "Raluca", care se ocupă de tineri cu sindrom Down.
Alexandru se pregăteşte să prepare o pizza, alături de colega sa, Raluca, care are 28 de ani, sub îndrumarea lui Alberto Bisceglie, un om de afaceri italian care îi va angaja pe cei doi în restaurantul său, primul în care vor lucra tineri cu sindrom Down.
Cei doi tineri îşi pun şorţuri albe pe care scrie "Down Chef" şi bonete roşii şi etalează pe masă caserole în care se află pastă de roşii, mozzarela, şuncă, ardei, măsline şi ciuperci.
"Este o pizza specială pe care o pregătim. Nu este greu pentru mine să fac pizza, m-am obişnuit. Sunt foarte mulţumit de evoluţia mea. Abia aştept să fac pizza pentru clienţi şi cred că o le placă. Cel mai mult îmi place pizza cu de toate", spune tânărul care vede în oportunitatea oferită de omul de afaceri italian o şansă de a reuşi în viaţă şi de a urma o carieră de bucătar.