Antena 3 CNN Life Oameni Fiica înstrăinată a lui Elon Musk îl acuză pe tatăl său de afirmații „complet false” despre copilăria ei: „Am fost hărțuită neîncetat”

Fiica înstrăinată a lui Elon Musk îl acuză pe tatăl său de afirmații „complet false” despre copilăria ei: „Am fost hărțuită neîncetat”

elon musk
Miliardarul Elon Musk. Sursa foto: Getty Images
de Mia Lungu    |    28 Iul 2024   •   23:07

Vivian Jenna Wilson, fiica înstrăinată a lui Elon Musk, născută cu numele Xavier Alexander Musk, a dezmințit public mai multe declarații recente anti-trans pe care tatăl ei, CEO al Tesla și proprietar al X, le-a făcut despre ea, potrivit CNN.

Wilson, care este transsexuală, a calificat joi drept „complet falsă” o poveste pe care Musk a spus-o despre ea pe X.

Musk a postat luni că Wilson „s-a născut homosexuală și ușor autistă” și a adăugat că, în copilărie, „îmi alegea haine pe care să le port, ca o jachetă, și îmi spunea că sunt fabuloase!”

În răspunsul său pe Threads, Wilson, 20, a numit descrierea un stereotip gay neadevărat.

„Nu i-am ales niciodată jachete pe care să le poarte și cu siguranță nu i-am spus că sunt „fabuloase” (...). Nu am folosit cuvântul fabulos când aveam patru ani, pentru că încă o dată aș dori să reiterez... aveam patru ani”, a declarat Wilson.

„În puținul timp în care el a fost acolo, am fost hărțuită neîncetat”

Ea a adăugat că Musk „nu știe cum am fost în copilărie pentru că pur și simplu nu a fost acolo, iar în puținul timp în care a fost, am fost hărțuită neîncetat pentru feminitatea și homosexualitatea mea”.

În ultimii ani, Musk a devenit din ce în ce mai captivat de politica de dreapta, împărtășind postări și ideologii anti-imigrație, anti-DEI și anti-trans pe X.

El și-a descris schimbarea ideologică într-un interviu acordat luni podcasterului canadian de dreapta Jordan Peterson, în care a susținut că a fost „păcălit” să semneze documente medicale pentru tranziția lui Wilson, despre care a spus că a avut loc în timpul pandemiei Covid-19. După tranziția ei, miliardarul a spus că „a jurat să distrugă virusul minții woke”.

Musk a fost criticat anterior pentru comentariile sale anti-trans. El a făcut în mod repetat remarci derogatorii cu privire la pronumele de gen, inclusiv un tweet din decembrie 2020, acum șters, care spunea: „când pui el/el în biografia ta”, alături de un desen al unui soldat din secolul al XVIII-lea care își freca fața cu sânge în fața unei grămezi de cadavre și purta o șapcă pe care scria: „Îmi place să oprim”.

Ca răspuns la criticile privind acel tweet, Musk a scris pe Twitter: „Susțin absolut trans, dar toate aceste pronume sunt un coșmar estetic (sic)”.

Musk a spus că își consideră copilul „mort” după tranziția ei

Sub conducerea lui Musk, X a eliminat protecțiile de siguranță pentru persoanele transgender. Anul trecut, Musk a declarat cuvântul „cisgender” - care descrie o persoană a cărei identitate de gen este conformă cu sexul care i-a fost atribuit la naștere și care este adesea utilizat în contexte medicale - ca fiind o „insultă” pe site, care este automat afectată de restricții de conținut dacă este adresată unei alte persoane.

Musk a vorbit anterior despre fiica sa, inclusiv în biografia autorizată scrisă de jurnalistul Walter Isaacson și publicată anul trecut.  În carte, miliardarul a pus tranziția fiicei sale în parte pe seama timpului petrecut de aceasta la o școală progresistă din Los Angeles.

În 2022, Wilson a solicitat unui tribunal din California să își schimbe numele și sexul, afirmând că nu mai dorește să fie legată de tatăl ei „în niciun fel, sub nicio formă”. Dar postările din această săptămână marchează cea mai puternică respingere a comentariilor lui Musk.

În interviul Peterson, Musk a spus că își consideră copilul „mort” după tranziția ei. În postarea sa X, Musk a mai spus că Wilson „nu era o fată”.

În postările sale de joi, Wilson a spus că este „recunoscută legal ca femeie în statul California și nu mă preocupă opiniile celor care sunt sub mine”.

×
Citește mai multe din Oameni
» Vezi toate știrile din Oameni
Cele mai noi știri
Parteneri
x close