Antena 3 CNN Life Oameni Elizabeth Taylor, femeia care a avut totul

Elizabeth Taylor, femeia care a avut totul

E_Taylor.jpg
14 Aug 2015   •   12:32

Eddie Fisher, cel de-al patrulea soţ al lui Elizabeth Taylor, spunea că un diamant de 50.000 de dolari o face fericită pe Liz patru zile. Că actriţei i-au plăcut teribil de mult bijuteriile o dovedeşte şi colecţia ei impresionantă, a cărei valoare e estimată la 150 de milioane de dolari.

„Mama mi-a spus că atunci când m-am născut, nu am deschis ochii timp de opt zile. Dar atunci când am făcut-o, privirea mi-a căzut pe un inel de logodnă. Şi am rămas hipnotizată“, declara Elizabeth Taylor. Născută în 1932, în Hampstead, Londra, şi ajunsă apoi la Hollywood, Elizabeth Taylor a devenit unul dintre copiii-vedetă ai cetăţii filmului şi una dintre marile ei frumuseţi. A apărut de 11 ori pe coperta revistei „Life“ şi de 14 ori pe cea a revistei „People“, singura care i-a depăşit performanţa fiind doar Lady Diana. Cu opt mariaje şi şapte soţi, cel mai cunoscut fiind acela în două acte tragicomice cu actorul Richard Burton, viaţa ei a fost un magnet pentru reviste şi tabloide.

La începutul anilor ’40, Liz cucerea America îmbrăcată ca jocheu în filmul „National Velvet“ (1944), demonstrând capacitatea sa de a se evidenţia, de a fascina, de a provoca. Mai târziu, înveşmântată în hermină şi schimbând soţii mai des decât inelele cu diamant, stăpâna lui Lassie (alt film iconic pentru cinematografia americană din timpul războiului) a ţinut prima pagină a ziarelor decenii la rând, rescriind regulile mai mult decât oricare altă vedetă a timpului. A devenit, incontestabil, un brand de sute de milioane de dolari.

„Rar a trebuit să lupt pentru ceva“
Pentru Taylor, faima şi notorietatea şi-au găsit împlinirea în cinci nominalizări pentru cea mai bună actriţă şi două Oscaruri obţinute de-a lungul a şase decenii de carieră. A scos o carte despre bijuterii care s-a vândut în milioane de exemplare şi a fost printre primii care au fondat o organizaţie de luptă împotriva SIDA după ce bunul său prieten Rock Hudson a murit răpus de cumplita maladie. Viaţa ei excesivă a fost prea mult chiar şi pentru Hollywood, după cum remarcau unii.

„Niciodată nu m-am considerat o femeie bine îmbrăcată“, declara însă Elizabeth Taylor, stârnind zâmbete în jurul ei. Bine instruită de studiouri, frumoasa Liz juca rolul divei tot timpul. Nimeni nu a văzut-o vreodată îmbrăcată ca o femeie obişnuită, cu blugi şi tricou. Dimpotrivă.
Diva de la Hollywood era un model de eleganţă chiar şi pentru actriţele din cetatea filmului. „Totul mi-a fost dăruit: frumuseţe, faimă, sănătate, onoare, dragoste. Rar a trebuit să lupt pentru ceva“, spunea actriţa. Era conştientă de aceste daruri şi le aprecia sincer. Designerul său favorit a fost Marc Bohan de la Christian Dior care i-a rămas loial vreme de patru decenii. Liz a purtat sute de ţinute Dior, dar rareori cumpăra ceva, aşteptând tot timpul să primească daruri: o curea, o eşarfă sau o blană. Designerul Michael Kors spunea despre Taylor că era „incredibil de frumoasă, amuzantă, isteaţă, fermecătoare şi mereu strălucitoare. În lumea de astăzi sunt puţine persoanele care îmbină toate aceste calităţi cu o viaţă publică bogată şi un mare talent“.

Continuarea pe historia.ro

×
Subiecte în articol: Hollywood
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close