Antena 3 CNN Life Oameni Cum să te adaptezi mai ușor și să ai parte de confort sporit când te muți la țară

Cum să te adaptezi mai ușor și să ai parte de confort sporit când te muți la țară

Redacția Antena 3 CNN
2 minute de citit Publicat la 15:45 14 Mar 2022 Modificat la 15:45 14 Mar 2022
cum sa te adaptezi mai usor si sa ai parte de confort sporit cand te muti la tara
Cum să te adaptezi mai ușor și să ai parte de confort sporit când te muți la țară Sursa foto: Shutterstock

În consecință, dacă vrei să te adaptezi cât mai ușor la acest stil de viață, ca să te bucuri de traiul de zi cu zi, iată câteva sfaturi utile pe care să le iei în considerare.

Lucrurile care îți facilitează treburile gospodărești

Atunci când stai la țară, o să îți ocupi o parte din timpul liber cu treburile gospodărești, deci, vei avea nevoie de anumite obiecte și accesorii care să îți faciliteze astfel de activități.

De exemplu, dacă vrei să prelucrezi pământul și să îl cultivi, o să îți prindă bine un motocultor, o motosapă, plus o pompă submersibilă pentru irigații și pentru drenarea apei murdare.

De asemenea, dacă vrei să recoltezi fructe și legume proaspete, indiferent de anotimp, poți să îți instalezi solarii.

Pe de altă parte, ca să te asiguri că iarba nu va crește în exces și că gazonul va fi mereu îngrijit, apelează la o motocoasă. În plus, instalează-ți un kit de automatizare a porților batante ca să îți facilitezi accesul în curte și să nu mai deschizi porțile manual.

Investește într-un sistem de încălzire eficient

Ca să treci iarna cu bine, o să ai nevoie de un sistem de încălzire eficient, pentru confortul termic necesar. În prealabil, este indicat să îți termoizolezi locuința, pentru a evita pierderile de energie, deci, să nu plătești facturi mai mari decât ar trebui, care ți-ar putea afecta bugetul lunar.

Așadar, ai nevoie de un sistem de încălzire modern, care să propage căldura uniform, precum o centrală termică pe care să o alimentezi cu brichete rumegus, mai precis, cu peleți. Acest tip de combustibil ecologic are un randament de ardere eficient și necesită un spațiu de depozitare redus. În plus, cenușa obținută în urma arderii poate fi folosită pentru a fertiliza plantele din grădină, fiind bogată în minerale.

Instalează-ți un sistem de securitate performant

Atunci când locuiești în mediul rural, trebuie să te asiguri că toate bunurile tale de valoare vor rămâne în siguranță, iar hoții nu vor pătrunde pe proprietatea ta. Mai precis, este nevoie să îți iei cele mai bune măsuri de precauție ca să îți protejezi atât obiectele pe care le ai în casă, dar și pe cele din afara acesteia.

De exemplu, ca să te asiguri că locuința ta va fi monitorizată în orice moment al zilei, apelează la camere de supraveghere pe care să le instalezi în interior și în exterior. În plus, montează-ți și un videointerfon, ca să permiți accesul pe proprietate doar persoanelor pe care le cunoști și în care ai încredere.

În plus, ține cont și de calamitățile care pot apărea în orice moment. Mai exact, o alunecare de teren, un incendiu sau o inundație. Drept urmare, apelează la detectori cu senzori pentru scăpări de gaz, fum, incendiu sau inundații, ca să fii pregătit corespunzător și să eviți, pe cât se poate, potențialele pagube ce pot apărea.

Acestea sunt doar câteva idei ca să te adaptezi mai ușor la traiul din mediul rural și să ai parte de confortul pe care ți-l dorești. În plus, ți-ar putea prinde bine și o mașină personală, ca să nu mai depinzi de nimeni când vrei să te deplasezi într-un anumit loc.

De asemenea, o să îți fie de ajutor și un sistem de iluminat inteligent, bazat pe becuri cu LED, pe care să le programezi cu ajutorul unei aplicații mobile și să obții atmosfera ideală pentru activitățile pe care le desfășori în locuință.

×
x close