Antena 3 CNN Life Oameni Cine este omul pe care Wall Street Journal l-a propus PREŞEDINTE. "L-a eclipsat pe Obama"

Cine este omul pe care Wall Street Journal l-a propus PREŞEDINTE. "L-a eclipsat pe Obama"

Cine este omul pe care Wall Street Journal l-a propus PREŞEDINTE. "L-a eclipsat pe Obama"
de O.P.    |    12 Feb 2013   •   12:58

Preşedintele Barack Obama a fost pur şi simplu trecut în plan secund, după ce acest om a ţinut un discurs ce a ridicat sala în picioare. Obama  a fost invitatul de onoare al evenimentului "Mic Dejun cu Rugăciune", însă înainte ca el să vorbească audienţei, la pupitru a venit conservatorul Benjamin Carson, un reputat medic neurochirug.

În discursul său, Dr. Carson a atacat noţiunea de „corectitudine politică", pe care a calificat-o drept o ameninţare „periculoasă" pentru libertatea de exprimare.



Faimosul neurochirurg i-a încurajat pe toţi americanii să îşi transmită cu îndrăzneală ideile şi a făcut el însuşi o demonstraţie în acest sens, expunându-şi opiniile referitoare la datoria naţională, deficite, impozite şi reforma sănătăţii, chiar dacă ideile sale intrau adesea în contradicţie cu perspectivele exprimate public de preşedinte.

Atunci când a început să vorbească în faţa oamenilor, Carson nu s-a temut să folosească termeni fermi: "corectitudinea politică este o chestiune oribilă, care este periculoasă pentru că stăvileşte libertatea de gândire şi expresie".

"Am ajuns la un punct în care oamenilor le este, efectiv, frică să vorbescă despre ceea ce vor să spună, ca nu cumva să jignească pe cineva," a declarat Carson, referindu-se, de exemplu, la oamenii care se abţin să mai spună „Crăciun fericit".



"Trebuie să trecem peste sensibilitatea aceasta care îi împiedică pe oameni să spună ce gândesc!"

Un alt punct atins de Carson, în discursul pe care analiştii politici l-au considerat a fi superior celui ţinut de preşedintele Obama, a fost decadenţa morală a americanilor şi a avertizat că aceştia ar putea fi confruntaţi cu o soartă asemenea Romei Antice - o naţiune puternică şi prosperă, care şi-a pierdut locul de pe piedestalul istoriei, fiind distrusă din interior.

O problemă sensibilă pe care dr. Carson nu s-a sfiit să o atingă - deşi se afla la numai câţiva metri de cel mai puternic om al ţării şi al lumii - a fost chestiunea datoriei şi deficitului de stat, spunând că acestea constituie „o mare problemă."

"Ce ziceţi de sistemul nostru de impozitare - atât de complex încât oricui îi este practic imposibil să respecte litera legii? Când mă uit în Biblia mea, ştiţi ce văd? Văd cea mai dreaptă Persoană din Univers - Dumnezeu - dându-ne un sistem. Se numeşte 'zecime'", a spus Carson, marcând un moment cheie al discursului, aplaudat la scenă deschisă de conservatori.

După terminarea discursului, medicul Ben Carson a fost aplaudat la scenă deschisă, iar reacţiile în mediile de socializare nu au întârziat să apară: "În sfârşit un conservator independent decide să ducă acest discurs pe terenul politic, aşa cum face şi Obama. Da, am avut o voce. Benjamin Carson," posta politicianul conservator David Limbauch pe Twitter.

Mai mult, jurnaliştii de la Wall Street Journal merg şi mai departe şi îl propun pe medicul Carson la funcţia supremă în stat: "Poate că neurochirurgul de la Johns Hopkins nu e corect politic, dar este cel mai aproape de corectitudine dintre toţi politicienii pe care i-am auzit în ultimii ani buni. Domnule Carson, aţi vrea să candidaţi la preşedinţia SUA, pentru că noi v-am vota!" conchide editorialul.








×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close