Antena 3 CNN Life Oameni "Celui căruia i s-a dat mult, i se va cere mult". Crezul românului care lucrează la Banca Mondială

"Celui căruia i s-a dat mult, i se va cere mult". Crezul românului care lucrează la Banca Mondială

O.P.
1 minut de citit Publicat la 13:12 06 Dec 2012 Modificat la 13:12 06 Dec 2012
"Celui căruia i s-a dat mult, i se va cere mult". Crezul românului care lucrează la Banca Mondială
Licenţiat al Stanford University, în Politici Comparate. Master la Harvard Business School, în Administrarea Afacerilor şi la Harvard Kennedy School, în Politici Publice. Sebastian Burduja are 27 de ani. Ambiţiile lui transcend reuşitele academice pe care şi le-a trecut deja în CV la o vârstă la care alţii încă îşi mai caută drumul.

În America, Sebastian a deprins o dorinţă imensă de a schimba lumea şi de a face ceva concret pentru propria lui ţară, chiar şi de la mii de kilometri distanţă. Ca preşedinte şi cofondator al Ligii Studenţilor Români din Străinătate, a sprijinit, alături de colegii lui, mii de tineri români, care au ajuns să studieze în şcoli de valoare ale lumii. Pe câţiva i-a redirecţionat înapoi acasă. Acolo unde el însuşi promite să revină într-o zi.

"Celui care i s-a dat mult, i se va cere mult". Este crezul lui Sebastian Burduja. Un tânăr-exemplu nu doar prin reuşitele academice, dar şi printr-o seninătate atât de străină multora dintre noi. La fel, prin naturaleţea discursului şi printr-un optimism pe care şi l-a cultivat în toţi anii frumoşi petrecuţi în mediul academic de elită al Americii.

Sebastian este un tânăr care spune că a primit de la viaţă câteva şanse unice, atunci când îi reamintesc cât de departe a ajuns la cei 27 de ani ai sai. „Șanse care vin cu răspunderea de a-mi pune experienţa, cunoştinţele şi abilităţile mele în slujba celor care ar putea beneficia de pe urma sprijinului pe care îl pot oferi, după puterile mele.”

Astăzi, tânărul din România este consultant în dezvoltare economică şi politici publice la Banca Mondială, cu sediul la Washington DC. În urmă cu niciun an, atras fiind de domeniul dezvoltării internaţionale, intra în legătură cu Divizia de Dezvoltare Socială a Băncii Mondiale, „printr-o fericită coincidenţă”.

Citeşte povestea lui Sebastian Burduja, pe www.incomemagazine.ro



×
x close