Într-o lume în care copiii sunt pasionați de televizor, tabletă și jocuri, Antonia Maria Bobescu, în vârstă de 8 ani, continuă să exceleze în domeniul mental efectuând cu rapiditate calcule matematice complexe utilizând un soroban, un instrument japonez pentru efectuarea calculelor rapide. Datorită pasiunii ei pentru matematică, Antonia a devenit Campioană Europeană la Aritmetică Mentală. Prezentă în emisiunea România Inteligentă, de la Antena 3 CNN, fetiţa a făcut o demonstrație uimitoare de calcul mental rapid.
Antonia a povestit că a pornit în această călătorie fantastică a calculelor matematice de la vârsta de şapte ani, atunci când a primit un soroban. De atunci s-a dedicat total acestei pasiuni, ajungând să exerseze chiar şi cinci ore pe zi.
Întrebată la ce crede că o va ajuta această abilitate Antonia a spus că „poţi să ai mintea mai organizată şi poți să faci calcule mult mai repede".
De asemenea, ea a dezvăluit că animalul ei preferat este delfinul pentru că este „este cel mai deștept mamifer din lume". Mai mult, atunci când nu exersează calculul mental, Antonia preferă să joace şah.
Antonia a devenit o inspirație şi pentru sora ei care a ales să-şi dezvolte şi ea, acum la vârsta de 6 ani, această abilitate.
Cine este Antonia Maria Bobescu, fetița de opt ani care face calcule matematice complexe
Antonia Maria Bobescu, o elevă română de 8 ani, a câștigat titlul de Campioană Europeană la Aritmetică Mentală la olimpiada de Soroban Tradițional din Polonia. La acest concurs au participat 130 de copii din Polonia, Germania și România. Pe lângă Antonia, și colegul ei, Filip Vasilescu, cu un an mai mare, a obținut o medalie, notează Jurnalul Olteniei.
Competiția a inclus trei probe: calcularea a 20 de șiruri de cifre în cinci minute folosind abacul, efectuarea de calcule fără abac și o probă de înșiruire a cifrelor pe o tabletă electronică. Sorobanul, o metodă tradițională japoneză de aritmetică, implică utilizarea unui abac pentru a efectua rapid diverse operații matematice .
Antonia s-a pregătit la un centru educațional din București, sub îndrumarea profesoarei ei, Elena. Prin rigurozitatea metodei japoneze, acești copii nu doar că și-au dezvoltat abilitățile matematice, ci și-au cultivat și caracterul și capacitatea de concentrare, notează TVR Info.