Antena 3 CNN Life Oameni A murit Ileana Stana Ionescu. Actrița a încetat din viață la vârsta de 87 de ani

A murit Ileana Stana Ionescu. Actrița a încetat din viață la vârsta de 87 de ani

Mia Lungu
1 minut de citit Publicat la 13:59 30 Iun 2024 Modificat la 15:28 30 Iun 2024
actrita ileana stana ionescu
Actrița Ileana Stana Ionescu. Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto/ Alexandru Dobre

A murit leana Stana Ionescu. Aceasta a încetat din viața, duminică, la vârsta de 87 de ani. Îndrăgita actriță se afla în spital, potrivit surselor Antena 3 CNN.

Vestea morții actriței a fost anunțată de către Alexandra Velniciuc, pe o rețea socială.

„Dumnezeu să o ierte și să îi odihnească sufletul! Și datorită ei am ales această profesie!”, a scris actrița pe Facebook.

Ileana Stana Ionescu s-a retras din viața publică de peste cinci ani, după o carieră de șase decenii în teatru.

Echipa Antena 3 CNN a mers acasă la una dintre cele mai mari actriţe ale României, atunci când Ileana Stana Ionescu a împlinit 85 de ani. Aceasta a sărbătorit discret înconjurată de familie şi de prieteni. Interviu în exclusivitate poate fi urmărit în materialul video de mai jos:

TNB: „Ileana Stana Ionescu va rămâne în istoria teatrului românesc ca una dintre cele mai dăruite actrițe ale generației sale”

„Teatrul Național ”I.L.Caragiale” din București anunță cu tristețe că astăzi, 30 iunie, actrița Ileana Stana Ionescu a plecat într-o lume mai bună. Cei care vor să aducă un ultim omagiu îndrăgitei actrițe pot merge marți, 2 iulie, la capela Cimitirului Bellu Catolic.”, au transmis reprezentanții TNB.

„Ileana Stana Ionescu va rămâne în istoria teatrului românesc, ca una dintre cele mai dăruite actrițe ale generației sale. A debutat ca actriță in l955, la vârsta de 19 ani, la Teatrul de Stat din Reșita, cu rolul Agnes în “Școala femeilor” de Molière. În anul 1959, a intrat în  trupa Teatrului Tineretului din Piatra Neamț, iar din 1965 a devenit actrița Teatrului Național ”I.L.Caragiale”, pe scena căruia a jucat roluri importante, printre care:  Fraulein - „Gaiţele" de Alexandru Kiriţescu, regia Horea Popescu (1977), Hecuba - „Troienele", Doica - „Medeea" de Seneca în „Trilogia antică", regia Andrei Şerban (1990), Stăvăroaia - „Iolul şi Ion Anapoda" de G.M. Zamfirescu, regia Ion Cojar (2006), Soacra - "Micul infern" de Mircea Ștefănescu, regia Mircea Cornișteanu (2013).   

Dumnezeu s-o odihnească, condoleanțe familiei!”, se mai arată în mesajul TNB.

×
TOP articole
x close