Antena 3 CNN Life Oameni "A fost dragoste, a fost dragoste!" Fermecătoarea poveste de iubire a doi centenari

"A fost dragoste, a fost dragoste!" Fermecătoarea poveste de iubire a doi centenari

"A fost dragoste, a fost dragoste!" Fermecătoarea poveste de iubire a doi centenari
Foto: sittingwithsorrow.typepad.com
10 Ian 2013   •   07:49

El - fost colonel în armata regelui, ea - prima femeie inginer electromecanic. Soţii Păunescu au o poveste de dragoste ruptă din romane. S-au cunoscut la 73 de ani şi acum sărbătoresc împreună 100 de ani. Fiecare.

El a împlinit 100 de ani ieri, ea în urmă cu trei zile. Dintr-un secol, aproape trei decenii le-au petrecut împreună după ce verişorii primari le-au făcut cunoştinţă. Iniţial, a fost un fel de "mică înţelegere" de a-şi petrece bătrâneţea unul în compania celuilalt, dar...

"A fost dragoste! A fost dragoste! Nu pot să spun că nu a fost dragoste. Amândoi suntem la a doua căsătorie. Soţia mea a murit demult, prima. Soţul ei, la fel, a murit demult. Îi pomenim mereu şi, dacă ne-ar vedea acum, cine ştie ce ar face şi ce ar zice", spune Ion Păunescu.

De 27 de ani de când sunt împreună, soţii Păunescu au învăţat să se admire reciproc. "Pentru mine, faptul că a muncit a fost un fapt pe care l-am apreciat. Am apreciat foarte mult că nu s-a dat la o parte ca să-şi câştige pâinea" mărturiseşte Ioana Păunescu.

Ea a fost şefă de promoţie la Politehnică, în 1936, iar el colonel în armata regală. Doi intelectuali, care şi acum, la 100 de ani, nu se feresc să vorbească patru limbi străine: franceza, germana, italiana şi engleza.

"Am citit franţuzeşte, am citit nemţeşte, am citi englezeşte.  Am fost mereu la curent cu limbile astea. Şi bineînţeles că, citind, îţi îmbogăţeşti cunoştinţele" spune doamna Ioana Păunescu.

Săptămânal, cei doi citesc revista National Geographic... în engleză. Evident, împreună.

×
Subiecte în articol: poveste de dragoste centenar
Citește mai multe din Oameni
» Vezi toate știrile din Oameni
Cele mai noi știri
Parteneri
x close