Antena 3 CNN Life Oameni 16 personalități din România care ne-au părăsit în 2016

16 personalități din România care ne-au părăsit în 2016

o_1b50cqnnj15q1ni10b9fkq9f812.jpg
Majestatea Sa Regina Ana a României, soţia Regelui Mihai I al României, a trecut în nefiinţă, la vârsta de 92 de ani, la Spitalul din Morges, în Elveţia, pe 1 august 2016. A fost soția fostului suveran Mihai I al României și fiica prințului René de Bourbon-Parma și a prințesei Margaret a Danemarcei. A fost strănepoata regilor Christian al IX-lea al Danemarcei (pe linie maternă) și Miguel I al Portugaliei (pe linie paternă) și nepoata de soră a împărătesei Zita de Bourbon-Parma. Principesa Ana, cetățean francez naturalizat, a participat la cel de-al Doilea Război Mondial. L-a cunoscut pe regele Mihai al României la nunta principesei Elisabeta a Marii Britanii, în noiembrie 1947, cei doi logodindu-se înainte de întoarcerea regelui în România. Guvernul Groza nu și-a dat agrementul pentru căsătorie. Mai mult, l-a forțat pe regele Mihai să abdice la 30 decembrie 1947. Cuplul s-a căsătorit în cursul anului următor, în ciuda opreliștilor de natură religioasă. În cercurile monarhiste și în cadrul familiei regale a României, Ana de Bourbon-Parma a fost cunoscută sub titlul Regina Ana (cu calificativul Majestatea Sa).
01 Ian 2017   •   20:55

Anul 2016 a fost marcat de dispariţia mai multor personalităţi din cinematografie, muzică, literatură, ştiinţă şi sport.

Printre cele mai cunoscute personalități care ne-au părăsit în anul care se încheie, se numără legendarul muzician britanic David Bowie, marea maestră internaţională de șah Elisabeta PolihroniadeUmberto Eco sau Iolanda Balaș.

Merită amintit și profesorul Solomon Marcus, artistul Cornel PatrichiLeonard CohenPrince, actorul italian Bud Spencer.

Tot în 2016, au decedat Regina Ana și actorii Marin MoraruIoan Gyuri PascuSebastian PapaianiMircea AlbulescuRadu Beligan.

Vezi în GALERIA FOTO 16 personalități din ROMÂNIA care ne-au părăsit în 2016 și scurta lor biografie.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close