Antena 3 CNN Life O tânără a rămas blocată cu capul în jos, între stânci, după ce a încercat să își recupereze telefonul căzut. Calvarul a durat 7 ore

O tânără a rămas blocată cu capul în jos, între stânci, după ce a încercat să își recupereze telefonul căzut. Calvarul a durat 7 ore

tanara blocata stanci australia
O tânără a petrecut ore întregi blocată, cu capul în jos, după ce a alunecat între două stânci. Sursa foto: Facebook/ NSW Ambulance
de Mia Lungu    |    22 Oct 2024   •   14:39

O tânără a petrecut ore întregi blocată, cu capul în jos, după ce a alunecat între două stânci, în timp ce încerca să își recupereze telefonul mobil, în timpul unei drumeții în Australia, potrivit BBC. Fotografiile publicate de salvatori o arată atârnând de picioare, între bolovani.

Femeia - numită în rapoarte Matilda Campbell - se plimba în regiunea Hunter Valley din New South Wales, la începutul acestei luni, când a căzut în crevasa de trei metri.

A fost începutul unui calvar de șapte ore, timp în care serviciile de urgență au întreprins o operațiune de salvare „dificilă”, care a presupus inclusiv mutarea mai multor bolovani.

Și chiar și după ce au reușit să scoată cu troliul o stâncă de 500 kg din drum, tot a trebuit să se gândească cum să o scoată pe femeie din curba în „S” în care se aflase.

„În cei 10 ani de când sunt paramedic, nu am mai întâlnit o astfel de misiune”

„În cei 10 ani de când sunt paramedic de salvare, nu am mai întâlnit niciodată o astfel de misiune, a fost o provocare, dar incredibil de plină de satisfacții”, a declarat Peter Watts, paramedic în cadrul serviciului de ambulanță New South Wales, potrivit unui comunicat publicat pe paginile de social media ale serviciului.

Ea se afla deja cu capul în jos de mai bine de o oră înainte de sosirea salvatorilor, încercările inițiale ale prietenilor ei de a o elibera eșuând.

Fotografiile distribuite de serviciul de ambulanță o arată atârnând de picioare între bolovani, precum și eforturile complicate de a menține zona stabilă în timp ce serviciile de urgență încercau să creeze un spațiu suficient de mare pentru a o elibera.

„Păcat de telefon”

Ulterior, dl Watts a descris-o pe tânără drept o „luptătoare” într-un interviu acordat postului australian ABC.

„Cu toții ne întrebam cum ai ajuns acolo jos și cum o vom scoate de acolo?”

Incredibil, femeia salvată a rămas doar cu zgârieturi și vânătăi minore, a declarat NSW Ambulance. Cu toate acestea, ea nu a reușit să își recupereze telefonul.

„Mulțumesc echipei care m-a salvat, sunteți literalmente salvatori de vieți”, a scris ea într-un mesaj online. „Păcat de telefon”, a adăugat aceasta.

×
Parteneri
x close