Antena 3 CNN Life O gorilă eliberează de la zoo un leu de mare și mai multe păsări. Banksy închide seria desenelor din Londra

O gorilă eliberează de la zoo un leu de mare și mai multe păsări. Banksy închide seria desenelor din Londra

banksy profimedia
Desenul este ultimul dintr-o serie cu animale plasate de Banksy în Londra în ultima săptămână. Foto: Profimedia
de A.D.    |    13 Aug 2024   •   18:03

Artistul stradal Banksy a confirmat marţi al nouălea mural - probabil şi ultimul din seria sa de desene cu animale apărute în diferite locuri din Londra -, realizat pe un grilaj al grădinii zoologice din capitală şi înfăţişând o gorila care eliberează un leu de mare şi mai multe păsări, informează Reuters, citată de Agerpres.

Seria de desene a demarat luni cu silueta unei capre alpine şi a fost urmată de alte opt desene, printre care trei maimuţe agăţate de un pod de cale ferată, silueta unui lup pe o antenă satelit şi doi pelicani deasupra unui restaurant care serveşte peşte.

Muralul de la grădina zoologică înfăţişează o gorilă care ridică un grilaj pentru a elibera mai multe păsări şi un leu de mare. Banksy a publicat imagini cu toate aceste muraluri pe contul său de Instagram.

BBC, citând echipa lui Banksy, a spus că gorila este ultimul desen din serie. Echipa artistului nu a dat curs imediat unei solicitări de informaţii din partea Reuters.

Personalul Grădinii zoologice din Londra este entuziasmat că cel mai recent mural a fost pictat pe uşa instituţiei lor, iar trecătorii se opresc ca să admire desenul şi să facă fotografii, a spus managerul grădinii zoologice, Rebecca Blanchard.

''Îi face pe mulţi să zâmbească în dimineaţa asta'', a spus Blanchard, pe când se afla în faţa muralului. Ea a mai spus că grădina zoologică trebuie să decidă ce va face cu desenul, dar ''cu siguranţă îl va păstra şi îl va conserva''.

Blanchard a spus că muralul ar putea fi ''marele final'' al unei ''serii incredibile care celebrează animalele''.

Pe reţelele de socializare au fost propagate diverse teorii referitoare la semnificaţia celor mai recente desene semnate de Banksy, un artist care a abordat în opere anterioare teme precum războiul şi schimbările climatice.

Unele voci au speculat că ar putea avea legătură cu revoltele şi atacurile rasiste care au cuprins Marea Britanie în ultima săptămână, iar alţii le-au legat de ideea că umanitatea îşi pune în scenă propria dispariţie. 

×
Subiecte în articol: Banksy Londra desene murale
Citește mai multe din Life
» Vezi toate știrile din Life
Cele mai noi știri
Parteneri
x close