Antena 3 CNN Life O fetiţă româncă din Marea Britanie a înregistrat două recorduri mondiale pentru lungimea părului ei

O fetiţă româncă din Marea Britanie a înregistrat două recorduri mondiale pentru lungimea părului ei

fetita cu cel mai lung par din lume
O fetiţă româncă din Marea Britanie a înregistrat două recorduri mondiale pentru lungimea părului ei. Sursa: captura foto/ facebook
de N.B.    |    28 Sep 2024   •   12:00

O fetiţă româncă din Marea Britanie a înregistrat două recorduri mondiale pentru lungimea părului ei.

Anastasia Karasjova s-a născut în Anglia, având mama româncă şi tatăl de altă naţionalitate. Fetiţa a înregistrat două recorduri la nivel mondial şi a fost înscrisă în Worldwide Book of Records şi Internațional Book of Records ca fiind fetiţa de 5 ani cu cel mai lung păr din lume, dar a primit şi titlul de cea mai tânără persoană care are un păr aşa de lung.

Povestea ei a devenit virală şi a apărut deja în mai multe publicaţii din Marea Britanie.

Anastasia a primit medalia care certifică cele două recorduri mondiale la scurt timp după ce l-a vazut pe David Popovici medaliat pe podiumul de la Jocurile Olimpice de la Paris. Aşa că acum fetiţa poartă cu mândrie medalia, însă din păcate are autism nonverbal şi nu îşi poate exprima emoţiile în cuvinte.

Părul fetei are 101 centimetri, fiind cu 20 de centimetri mai lung decât cel al fetiţei care a deţinut precedentul record.Mama Anastasiei, Angela Rusu, care este originară din judeţul Ialomita şi s-a mutat in Anglia în 2015, a călătorit tocmai în India pentru a înregistra cele două recorduri.
"Anastasia este hiper energetică. Adora să se joace in aer liber, să alerge, să se cațere. Iubeste florile şi să se îmbrace frumos, îi place să meargă cu bicicleta, să înoate la piscină, e înnebunită după avioane, astronauți, stele, lună şi soare. Sunt foarte mândră de ea. Este o minune de fetiţă şi sper ca recordurile ei să poată motiva în orice fel şi alţi copii cu nevoi speciale", a declarat Angela Rusu pentru presă.

×
Citește mai multe din Life
» Vezi toate știrile din Life
Cele mai noi știri
Parteneri
x close