Antena 3 CNN Life O copie din plastic a celebrului tron din serialul "Game of Thrones" a fost vândută la licitaţie cu o sumă exorbitantă

O copie din plastic a celebrului tron din serialul "Game of Thrones" a fost vândută la licitaţie cu o sumă exorbitantă

O femeie blonda sta in picioare in fata unui tron
Copia tronului vândută la licitaţie a fost realizată din plastic și modelată conform originalului folosit pentru ecran. Sursa foto: Hepta
de N.B.    |    25 Oct 2024   •   14:16

Game of Thrones, o replică a celebrului tron cu spade a fost vândută la licitație pentru 1,36 milioane de dolari.

Potrivit unui comunicat al Heritage Auctions, licitația, care a inclus și alte 900 obiecte de recuzită, a adus în total aproximativ 21 de milioane și 200 de mii de dolari, clasându-se pe locul doi la încasări, după cea a actriței Debbie Reynolds în 2011.

La cinci ani de la sfârșitul seriei, interesul pentru Game of Thrones încă nu a trecut. Acest lucru a fost demonstrat de o licitație de peste 900 de obiecte de recuzită din serialul TV care a adus în total 21 de milioane două sute de mii de euro, dintre care 1.360.000 doar pentru o replică a celebrului tron ​​de fier, tronul săbiilor care a dat numele serialului.

Copia a fost realizată din plastic și modelată conform originalului folosit pentru ecran, relatează presa din Italia. A fost apoi pictată cu vopsea metalizată şi decorată cu bijuterii. Pe scurt, este puțin diferită față de tronul original legendar, care a cunoscut suflarea de foc a lui Balerion, balaurul lui Aegon, dar acest detaliu nu i-a oprit pe cei mai înflăcărați colecționari să liciteze şi să ridice prețul.

Celelalte obiecte din serial vândute au înregistrat mare succes în rânul fanilor care le-au licitat. Este vorba despre Long Claw, sabia lui Jon Snow, precum și despre mantia lui, dar şi despre oul de dragon al lui Daenerys Targaryen și costumele de scenă ale lui Khaleesi, broșa lui Tyrion Lannister, harta South Westeros și costumul roșu din piele al lui Joffrey Baratheon. Toate obiectele au ponit la licitaţie de la o sumă care a variat între 5000 și 10 mii de dolari.

"Game of Thrones a fost un fenomen cultural despre care se vorbește și astăzi și are o grămadă de fani din întreaga lume care doresc mai mult", a explicat Joe Maddalena, vicepreședinte executiv al Heritage Auctions. "Ne-am gândit, prin urmare, că vom colabora cu HBO oferindu-le fanilor posibilitatea de a deține ceva de la Jon Snow, Daenerys, Cersei sau Tyrion A avea o licitație aprobată de studio cu articole direct din arhivă a fost cu adevărat o oportunitate unică în viață."

×
Parteneri
x close