Antena 3 CNN Life O casă cu 7 dormitoare din Scoția se vinde la prețul unui apartament. Un singur detaliu îi pune pe gânduri pe potențialii cumpărători

O casă cu 7 dormitoare din Scoția se vinde la prețul unui apartament. Un singur detaliu îi pune pe gânduri pe potențialii cumpărători

insula2
O casă cu 7 dormitoare din Scoția se vinde la prețul unui apartament FOTO: kallanproperties.co.uk
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Iul 2024   •   18:04

Într-o perioadă în care prețurile la imobiliare au crescut în toată Europa, în Scoția a apărut o ofertă extrem de atrăgătoare: o casă cu șapte dormitoare, plus anexe, se vinde la un preț mai mic decât costul mediu al unui apartament din România. Cum era de așteptat, anunțul a stârnit interes în Marea Britanie și presa scrie despre el și despre casă. Există, însă, un detaliu care îi pune pe gânduri pe potențialii clienți - casa este singura proprietate de pe o insulă din arhipelagul Orkney.

Proprietatea de pe insula Copinsay este formată, de fapt, din patru clădiri - casa și trei anexe - și a fost scoasă la vânzare pentru 80.000 de lire sterline, adică în jur de 95.000 de euro.

Clădirea principală are două etaje și șapte dormitoare, adică spațiu suficient pentru o familie numeroasă. Proprietatea mai include trei anexe, dar și două piste pentru elicopter, astfel că deplasarea de pe continent se poate face rapid.

În prețul de vânzare mai intră și o barcă.

Potrivit descrierii de pe agenția imobiliară care intermediază vânzarea proprietății, Copinsay este o insulă „încântătoare”, în largul coastei de est a Scoției, fiind perfectă pentru oricine își dorește să evadeze în mijlocul naturii.

Dar există o problemă destul de mare: nimeni altcineva nu mai locuiește pe insulă. Cu toate acestea, vânzătorii sunt optimiști și îi încurajează pe potențialii cumpărători „să-și transforme în realitate visul de a trăi pe o insulă pustie”.

Pe proprietate se mai află și un far, însă acesta nu este inclus în vânzare, fiind deținut și controlat de la distanță de Northern Lighthouse Board din Edinburgh.

×
Subiecte în articol: imobiliare Scotia proprietati
Citește mai multe din Life
» Vezi toate știrile din Life
Cele mai noi știri
Parteneri
x close