Antena 3 CNN Life Nutriţionista vedetelor explică ce trebuie să facem pentru a ne menţine sănătoşi

Nutriţionista vedetelor explică ce trebuie să facem pentru a ne menţine sănătoşi

Iulia Gorgorin
1 minut de citit Publicat la 19:13 18 Feb 2021 Modificat la 19:16 18 Feb 2021
o_1eur229ri1g3614o31g5qv2e5bbb.jpg

Dr. Oana Dumitrache, medic specialist diabet, nutriţie şi boli metabolice, a explicat miercuri, în exclusivitate la Antena 3, despre cât de importantă este alimentaţia, în această perioadă dificilă pe care o traversăm cu toţii. 

''Trebuie să citim foarte bine etichetele''

''Este acum o perioadă foarte dificilă prin care trecem absolut toți și toți suntem afectați într-un fel sau altul. Această problemă a alimentației este o problemă veche, de foarte mulți ani și întotdeauna trebuie să fim atenți ce mâncăm, de fapt, pentru că aici este problema. Chiar și în pandemie când stăm acasă, nu facem mișcare, deci intervine sedentarismul acut aș spune, sau chiar cronic. Trebuie totuși să fim atenți la alimentele pe care le cumpărăm, să citim foarte bine etichetele și să încercăm să ne alimentăm serios și sănătos mai ales. În toată perioada asta, într-adevăr, a reapărut riscul de îngrășare. Eu am foarte mulți pacienți care au reușit înainte de pandemie să slăbească, după care, schimbându-se stilul de viață și redevenind sedentari, au pus câteva  kilograme în plus. Eu i-am sfătuit întotdeauna să mănânce sănătos, să caute alimente sănătoase și să fie atenție la porțiile pe care le au în farfurie. Cumva, lipsește motivația și lipsește această viață socială pe care o aveam, pentru că înainte eram obișnuiți să ieșim, să comunicăm între noi și iată că au apărut depresiile'', a explicat medicul nutriţionist.

De asemenea, specialistul atrage atenţia că dezechilbrul emoţional duce de fapt la o alimentaţie haotică.

''Contează foarte mult starea de sănătate mintală, pentru că asta duce la o alimentaţie defectuoasă''

''Foarte multe persoane tinere au intrat în depresie. Și-au pierdut mulți serviciul, mai ales în aceste zone afectate HoReCa, zona artiștilor și într-adevăr acest lucru a dus și la o anomalie din punct de vedere al alimentației. S-au alimentat excesiv, compulsiv. Contează foarte mult starea de sănătate mintală, pentru că, practic asta duce și la o alimentație defectuoasă. Orice aliment, chiar dacă este sănătos, mâncat într-o cantitate mare, poate deveni nesănătos pentru organism și atunci, întotdeauna trebuie să avem moderație, dar trebuie să avem și în același timp și acest impuls și această dorință permanentă de a fi sănătoși. Obezitatea duce la scăderea imunității organismului și atunci, încă o dată este încă un factor care poate ''ajuta'' cumva să apară bolile cronice, să se instaleze problemele grave, diabet, hipertensiune, etc.'', a spus dr. Oana Dumitrache, miercuri, în exclusivitate la Antena 3.

×
x close