Antena 3 CNN Emisiuni Numai de bine Cum îți învingi frica de îmbolnăvire cu COVID. Specialist: ”Important este să râdem, să facem glume cât putem”

Cum îți învingi frica de îmbolnăvire cu COVID. Specialist: ”Important este să râdem, să facem glume cât putem”

Diana Dragotescu
1 minut de citit Publicat la 15:45 10 Sep 2020 Modificat la 15:45 10 Sep 2020
o_1ehrt9rlqcjumrq1lpj1tuj1hk3b.jpg
Sursa foto: Antena 3

Cerasela Rogen, coach transformaţional, ne învață cum ar trebui să ne comportăm ca să stăm cât mai departe de spitale.

„Atunci când îți este frică de ceva, anatomic îți scade imunitatea foarte tare. Ce se întâmplă? ADN-ul este o bandă, în momentul în care stăm în stres banda aia se contractă, iar codurile care dispar sunt două coduri interesante.

Unu este codul de imunitate și al doilea este codul de atractivitate. Când suntem stresați nu suntem nici măcar atractivi pentru parteneri și aia este mai puțin interesant pentru subiectul nostru. Dar e bine de știut că imunitatea, în momentul în care mergem în frici, în stres scade foarte tare și chiar și bacteriile noastre prietenoase și virușii din noi care nu ne fac nimic, pentru că este un teren alcalin, atunci când îți este bine. În momentul când vii în stres, descărcăm cortizol, un hormon de stres, acid și terenul devine acid.

Chiar și dacă ne contaminăm, dar avem o stare ridicată de imunitate, o stare de bine psihologică, nu se poate înmulți și virusul poate să îți facă rău doar ca număr foarte mare. El se înmulțește foarte mult ca să poată să aibă o consecință numită boală”, a explicat Cerasela Rogen la „Numai de bine”.  

Specialist:  Important este să râdem, să facem glume cât putem, chiar să ne forțăm, să ne punem mecanic în minte "sunt din ce în ce mai bine"

„Este foarte important să ne uităm la o comedie, să facem lucruri care ne bucură, măcar în familie să ne strângem copiii în brațe, să ne îmbrățișăm între noi pentru că ne descarcă foarte multă oxitocină, dopamină care alcanalizează corpul fizic și este foarte important. Important este să râdem, să facem glume cât putem, chiar să ne forțăm, să ne punem mecanic în minte "sunt din ce în ce mai bine", să nu venim cu filme horror pentru care nu ne plătește nimeni, genul mă doare capul, sigur am febră, sigur am covid, sigur mi se întâmplă ceva, sigur mor. Ăla este doar un scenariu pe care este bine să îl înlocuim cu scenariul "hai să iau pe cineva în brațe, să mă uit la un film de comedie, să spun o glumă și știu că viața mea continuă pentru că este importantă și trebuie să impactez și eu omenirea cu ceva" și atunci știu că nu sunt în frecvență joasă și virusul nu rezonează cu mine”, a mai spus coach-ul transformațional. 

×
Etichete: Numai de bine
x close