Antena 3 CNN Life Nu mai mânca acest tip de miere! Este toxică și-ți poate provoca ravagii în organism! Cum faci diferența între mierea naturală și cea contrafăcută

Nu mai mânca acest tip de miere! Este toxică și-ți poate provoca ravagii în organism! Cum faci diferența între mierea naturală și cea contrafăcută

Diana Ionescu
1 minut de citit Publicat la 20:23 02 Aug 2020 Modificat la 20:23 02 Aug 2020
Nu mai mânca acest tip de miere! Este toxică și-ți poate provoca ravagii în organism! Cum faci diferența între mierea naturală și cea contrafăcută
Sursa foto: Pixabay

Printre beneficiile mierii de albine se numără reducerea simptomelor infecțiilor respiratorii, reducerea alergiilor, vindecarea rănilor, în special a arsurilor și energia pe care ne-o dă. Acest aliment este unul dintre cei mai vechi îndulcitori folosiți de oameni: mierea de albine veche de 3000 de ani s-a găsit chiar și în mormintele egiptene. Pe teritorul României, dacii erau apicultori și pasionați de miere, incluzând acest aliment în dieta zilnică. 

În zilele noastre însă trebuie să avem mare grijă la tipul de miere cumpărat, din cauza faptului că mulți producători aleg să comercializeze miere contrafăcută, pe bază de zahăr, scrie voxbiz.ro. Iată cum putem face simplu diferența între o miere naturală și cea contrafăcută. 

Cum facem diferența între mierea naturală și cea contrafăcută

1. Transparența: mierea contrafăcută are un aspect mat iar mierea naturală este transparentă. Totuși, în unele cazuri planta din care este obținută chiar și mierea naturală poate afecta transparența, deci este bine să luam în calcul și alți factori.

2. Fluiditatea: mierea naturală se scurge mai încet decât cea contrafăută. Pentru a testa fluiditatea, ia o linguriță de miere și las-o să curgă la loc în borcan. Mierea naturală va avea o consistență superioară.

3. Arome: mierea naturală are un parfum mai discret și o aromă dulce și proaspătă. Pentru a o degusta, ia o linguriță de miere și ține-o câteva secunde pe limbă. Dacă gustul rămâne chiar și după înghițire, atunci este o miere naturală.

4. Zaharisirea: în timp, mierea naturală se zaharisește, mai puțin cea de salcâm, care rămâne fluidă. 

5. Cristale fine: mierea naturală are mici critale care se topesc rapid în gură. Cea contrafăcută însă are în consitență niște cristale mai mari care se dizolvă foarte lent atunci cînd o consumăm. 

6. Apect tulbure: mirea naturală are un aspect mai tulbure față de cea contrafăcută, făcută din zahăr. 

7. Gust caramelizat: mierea nu ar trebui să aibă un gust caramelizat, care apare doar în cazul mierii încălzire și amestecate cu zahăr. 

×
x close