Antena 3 CNN Life Nu mai consumați ulei! Mihaela Bilic a spus cu ce poate fi înlocuit! Este mult mai sănătos!

Nu mai consumați ulei! Mihaela Bilic a spus cu ce poate fi înlocuit! Este mult mai sănătos!

Mihaela Bilic atrage atenția asupra unui aspect important cu privire la menținerea unui stil de viață sănătos. Medicul nutriționist recomandă să renunțăm la excesul caloric al uleiului.

Nu mai consumați ulei! Mihaela Bilic a spus cu ce poate fi înlocuit! Este mult mai sănătos!
de Maria Sabu    |    26 Iul 2020   •   23:50

Românii trebuie să știe că o cantitate recomandată de specialiști nu depășește mai mult de o lingură de ulei. Însă, Mihaela Bilic vine cu o alternativă mult mai sănătoasă și propune untul de susan.

”Decât ulei, mai bine unt… de susan! Vă sugerez să înlocuiți uleiul de floarea-soarelui cu un tip de grăsime mult mai gustos: pasta de susan. Evreii, libanezii și lumea arabă o numesc tahini, iar francezii îi spun “unt” de susan. Se obține din semințe fin măcinate și are un gust aromat, de nucă prăjită. Poate fi folosită ca înlocuitor de ulei în salate sau peste legumele gătite/coapte/la grătar.”, a spus Bilic.

Care este cea mai bună combinație

”Cea mai isteață utilizare pentru tahini este în salata de vinete. În loc să folosești jumătate de sticlă de ulei și să obții un fel de maioneză de vinete, plină de calorii, cu 2 linguri de tahini vinetele se albesc, se leagă și sporesc, iuțeala dispare iar gustul este fabulos. Și humusul, acea pastă de năut care seamănă cu fasolea bătută, are tahini ca ingredient de bază. Se potrivește în orice combinație, cu legume sau leguminoase, dar și ca sos pentru pește și carne.”m a adăugat medicul.

Unde găsim pasta de susan

”Pasta de susan se găsește la raioanele de delicatese și este extrem de simplu de folosit: o lingură de tahini se subțiază cu 2 linguri de apă și un strop de zeamă de lămâie, obținând astfel o cremă/sos cu consistență de piure sau de smântână (în funcție de preferințe), ce poate fi întinsă pe paine (precum untul) sau încorporată în orice mâncare, în loc de ulei!

Argumentul nutritiv este că are doar 1/4 din caloriile uleiului și e plină de fibre, care se umflă și dau senzație de sațietate. Și gustul este net superior față de alte grăsimi, e o combinație de semințe prăjite cu aromă de halva și nuci rumenite la cuptor. Inutil să mai spun că poate fi folosită și în deserturi. E suficient să încercați, sigur o s-o “adoptați”, conchide nutriționistul Mihaela Bilic.

×
Subiecte în articol: mihaela bilic
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Toți românii vor avea acces la servicii medicale de depistare a bolilor grave, din 1 iulie
x close