De multe ori arunci legumele din frigider pentru că s-au înmuiat şi ai avut impresia că nu ai ce să mai faci cu ele.
Înainte de a te îndrepta spre coşul de gunoi, gândeşte-te că poţi salva o parte din aceste legume. Iată câteva sfaturi care îţi pot fi de folos:
Ţelina, morcovii, pătrunjelul, păstrârnacul sau ridichiile încep să se deshidrateze dacă sunt ţinute în frigider o perioadă mai lungă de timp.
Este suficient să le tăiaţi vârfurile şi să le puneţi într-un bol cu apă rece timp de 30 de minute. Bineînțeles, trebuie să faceţi acest lucru înainte să înceapă să mucegăiască.
Există și soluţii care vă permit să le folosiţi aşa moi cum sunt. Sunt perfecte pentru supe sau tocăniţe, mai ales dacă adăugaţi şi câteva ierburi aromatice.
Legumele mai moi precum broccoli sau conopidă pot fi transformate în supă cremă sau piure.
Oricare dintre legume pot fi puse într-un blender şi transformate în smoothie, potrivit exquis.ro.