Antena 3 CNN Life Dr. Irina Antonescu, despre meniul copilului care suferă de dureri de burtă

Dr. Irina Antonescu, despre meniul copilului care suferă de dureri de burtă

Iulia Gorgorin
1 minut de citit Publicat la 20:45 11 Aug 2020 Modificat la 20:45 11 Aug 2020
Dr. Irina Antonescu, despre meniul copilului care suferă de dureri de burtă
Sursa foto: Pixabay

Irina Antonescu, medic primar pediatru oferă o serie de sfaturi părinţilor care doresc o alimentaţie sănătoasă pentru copiii lor.

''Nu îl infometez, retrag doar alimentele care fermentează puternic, anumite legume şi anumite fructe şi retrag dulciurile. Menţin laptele. Nu scot laptele. Există tendinţa părinţilor de a modifica formula acasă, fătă sfat medical, de a trece pe un preparat fără lactoză. Nu este corect.

Laptele praf este schimbat doar de către medic în momentul în care consideră că este necesar

Important este într-o infectie digestivă să hidratăm corect copilul. Nu dieta este importantă. Importantă este hidtratarea şi atunci utilizam soluţiile de rehidratare orală.

La micul dejun, copilul poate să mănânce lapte cu cereale din orez, sau să o felie de pâine prăjită cu brânză sau caşcaval

Dimineaţa, copilul poate să-şi bea laptele în care putem pune cereale din orez, sau poate să mănânce o felie de pâine prajită cu o brânză, un caşcaval, dar nu mai mănâncă roşia şi castravetele.

Masa de prânz trebuie să conţină un fel de mâncare cu un fel gătit, însă ar indicat să se vite varza, fasolea, ciupercile, conopida, brocoli

La prânz mănâncă un fel gătit, dar evit zeama de la carne, deci nu va mai fi ciorba de carne, ci de legume, poate să mănânce o mâncare de legume, dar excluzând varza, fasolea, ciupercile, conopida, brocoli. Nu mănâncă nimic dulce.

Poate mânca anumite fructe care nu fermentează - banana, afinele, chiar şi mărul sau mărul copt.

Poate bea un compot de mere, dar fără zahar, pot mânca o budinca de paste fainoase'', a spus medicul Irina Antonescu.

×
x close