"Ştiu să fac sarmale olteneşti. În Oltenia, în afară de varză, când se împachetează carnea, mai există nişte ardei roşii - oltenii le spun "raci", pentru că sunt roşii - care se usucă la streaşina casei după ce se culeg, se pun pe sir şi se usucă şi se păstrează acolo pentru sarmale.
Se opăresc în apă, li se scot seminţele şi se umplu cu amestecul de carne pentru sarmale şi se pun printre sarmale.
Sunt uşor picanţi şi dau şi un gust aparte la sarmale. Aşa se fac sarmalele în Oltenia. Îmi plac foarte mult.
Cozonaci nu ştiu să fac. Pâine ştiu. Îmi place să frământ aluatul.
Este ca atunci când primeşti o problemă şi trebuie să începi să o frămânţi - o întorci pe toate părţile, o răsuceşti, o amesteci încă o dată, sau de două ori, sau de trei ori ca, până la urmă, să iasă o pâine bună sau o soluţie bună.
Îmi place chestiunea asta", a spus Nicolae Ciucă la DCNews TV.