Antena 3 CNN Life Naomi Campbell, sancționată în Marea Britanie pentru cheltuieli excesive la asociația sa caritabilă „Fashion for Relief"

Naomi Campbell, sancționată în Marea Britanie pentru cheltuieli excesive la asociația sa caritabilă „Fashion for Relief"

naomi campbell top model marea britanie
„Fashion for Relief", asociaţia pe care Naomi Campbell a înfiinţat-o în 2005, a fost radiată din registrul asociațiilor de caritate, în urma unei anchete. Sursa foto: Getty Images
de Claudia Popovici    |    27 Sep 2024   •   16:42

Top-modelul Naomi Campbell, în vârstă de 54 de ani, a fost sancţionată pentru cheltuieli „excesive" şi nu va mai putea ocupa postul de administrator într-o organizaţie caritabilă, în urma unei anchete a autorităţii de reglementare din Regatul Unit ce a vizat „Fashion for Relief", asociaţia pe care vedeta britanică a înfiinţat-o în 2005, informează AFP, citat de Agerpres. 

Joi, autoritatea de reglementare a asociaţiilor de caritate din Regatul Unit a dezvăluit că între aprilie 2016 şi iulie 2022, doar 8,5% din cheltuielile globale ale asociaţiei dedicate luptei împotriva sărăciei au fost consacrate unor subvenţii caritative.

Printre cheltuielile criticate: un bilet de avion de 12.300 de lire sterline (14.800 de euro) de la Londra la Nisa pentru transferul unor opere de artă şi al unor bijuterii la o gală de strângere de fonduri la Cannes în 2018.

A fost menţionată şi o notă de plată la un hotel în valoare de 7.800 de lire sterline (9.400 de euro) pentru trei nopţi de cazare. Hotelul în cauză este unul de cinci stele. Factura totală includea cheltuieli pentru spa, room-service şi cumpărarea de ţigarete şi produse din hotel.

„Ancheta nu a permis stabilirea faptului că administratorii au revizuit modelul de funcţionare al asociaţiei pentru a se asigura că metodele de strângere de fonduri erau în interesul asociaţiei şi că cheltuielile erau rezonabile", a scris autoritatea britanică de reglementare într-un comunicat.

Raportul său a menţionat şi plăţi în valoare totală de 290.000 de lire sterline (348.000 de euro) pentru servicii de consiliere a unei femei cu rol de administrator, ceea ce este contrar statutului organizaţiei de caritate şi care reprezintă "o proastă administrare" a fondurilor asociaţiei.

„Fashion for Relief" a fost radiată din registrul asociaţiilor de caritate.

Informaţia a fost publicată în contextul în care celebrul top-model Naomi Campbell, în vârstă de 54 de ani, se află la Paris, unde a fost decorată cu Ordinul Artelor şi Literelor de ministrul francez al Culturii, Rachida Dati.

„Sunt extrem de îngrijorată. Am demarat propria anchetă, pentru că eu nu deţineam controlul asupra organizaţiei mele de caritate, l-am încredinţat unui avocat", a declarat ea în faţa reprezentanţilor presei.

Naomi Campbell este una dintre cele mai mari (şi mai bine plătite) vedete din era top-modelelor din anii 1990, alături de Cindy Crowford şi Linda Evangelista.

Naomi Campbell, cunoscută în trecut şi pentru temperamentul ei coleric, a fost condamnată în 2007 la cinci zile de muncă în folosul comunităţii, la New York, după ce a încercat să o lovească pe una dintre asistentele sale cu telefonul ei mobil.

×
Citește mai multe din Life
» Vezi toate știrile din Life
Cele mai noi știri
Parteneri
x close