![tensiuni uriase in orientul mijlociu atac israelian asupra yemen zeci de avioane inclusiv f35 tensiuni uriase in orientul mijlociu atac israelian asupra yemen zeci de avioane inclusiv f35](https://www.antena3.ro/thumbs/landscape/2024/07/20/tensiuni-uriase-in-orientul-mijlociu-atac-israelian-asupra-yemen-zeci-de-avioane-inclusiv-f35-913614.jpg)
Atunci când tai o ceapă, celulele ei se „sparg”, eliberând alinaza, o enzimă carcteristică, împreună cu un compus al sulfului. Acesta din urmă suferă mai multe modificări, sub acţiunea alinazei, până când se transformă într-un compus volatil, ce ajunge la ochi în maxim 30 de secunde.
Problema este că acestă substanţă, având sulf în compoziţie, este iritantă pentru ochi. Când ea atinge corneea, terminaţiile nervoase o “simt” imediat şi îi comunică creierului că în ochi a ajuns un iritant, scrie mirror.co.uk
Soluția ar fi să pui ceapa la congelator cu jumătate de oră înainte să o tai. Dacă termini de tocat îndeajuns de repede nu vei mai plânge pentru că substanţele din ceapă, îngheţate fiind, nu mai dau aceleaşi reacţii.