Antena 3 CNN Life Motivul pentru care nu este bine să ne punem hainele în dulapul camerei de hotel. Pericolul la care ne expunem

Motivul pentru care nu este bine să ne punem hainele în dulapul camerei de hotel. Pericolul la care ne expunem

Un medic a dezvăluit pericolul la care ne expunem atunci când mutăm hainele din bagaj în dulapul camerei de hotel.

haine
Motivul pentru care nu este bine să ne punem hainele în dulapul camerei de hotel. Pericolul la care ne expunem
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Iun 2024   •   10:00

Medicul Jason Singh a explicat, într-un videoclip care a devenit viral pe TikTok, care este motivul pentru care nu ar trebui să ne așezăm hainele în dulapul camerei de hotel.

„Câți dintre voi vă despachetați hainele din valiză și le puneți în dulap la hotel? Vreau să știu, pentru că dulapurile de hotel, în special cele din lemn sau care au rosturi și crăpături, reprezintă un risc de infestare cu ploșnițe. Nu doar paturile au ploșnițe”, spune el. 

Dermatologul Hannah Kopelman susține această părere, ba chiar le recomandă pacienților să-și păstreze hainele în pungi de plastic. 

Citește și: Imagini inedite de pe Stația Spațială. Cum au fost primiți astronauții de pe Starliner: „E bine să fii ataşat de marele oraş din cer”

„Dacă există crăpături/găuri în mobilier, poate fi o cale pentru pătrunderea ploșnițelor. Așa că, de obicei, recomand oamenilor să-și păstreze hainele în pungi de plastic sau agățate pe umeraș. Sau chiar să evite dulapurile, dacă le e teamă de ploșnițe”, a spus medicul, potrivit newsweek.

Este cunoscut faptul că ploșnițele sunt greu de îndepărtat, iar existența loc în hoteluri nu este doar un zvon.

„Nu există niciun risc serios pentru sănătate asociat cu ploșnițele, în afară de mușcăturile foarte incomode, uneori dureroase, și mâncărime, care pot perturba dispoziția și somnul”, spune Kopelman. 

Aceasta a dezvăluit, de asemenea, și locul în care ar fi bine să fie depozitate bagajele.

„Un loc bun este baia, deoarece există foarte puține crăpături în care s-ar putea ascunde ploșnițele”, spune ea. 

De asemenea, hainele trebuie să fie spălate imediat ce am ajuns acasă din vacanță, astfel încât să fie eliminat orice risc. 

×
Subiecte în articol: ploșnițe bagaje
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close