Antena 3 CNN Life Momentul în care iahtul de lux care i-a aparținut lui Steve Jobs se ciocnește cu o altă ambarcațiune de lux

Momentul în care iahtul de lux care i-a aparținut lui Steve Jobs se ciocnește cu o altă ambarcațiune de lux

iahtul lui steve jobs
Momentul în care iahtul de lux care i-a aparținut lui Steve Jobs se ciocnește cu o altă ambarcațiune de lux. FOTO: captură video X
de Georgiana Marina    |    08 Aug 2024   •   14:18

Venus, iahtul de lux care i-a aparținut lui Steve Jobs și e deținut acum de soția sa, Laurene Powell Jobs, s-a ciocnit cu un alt super-iaht, Lady Moura, în largul coastei italiene, scrie Business Insider.

Coliziunea dintre cele două iahturi a avut loc pe 22 iulie, a declarat un purtător de cuvânt al Emerson Collective, organizația lui Powell Jobs. Venus, un iaht de 78 de metri, și Lady Moura, un iaht de 105 metri, erau ancorate în momentul incidentului, iar la bord erau doar echipajele.

În urma incidentului, Venus a continuat să navigheze în Marea Ligurică, în timp ce Lady Moura și-a continuat călătoria către Mykonos, potrivit datelor de urmărire publice de la Marine Traffic.

Videoclipuri cu momentul coliziunii au fost distribuite pe rețelele sociale. Un martor de la bordul Lady Moura a sugerat că echipajul de pe Venus ar fi responsabil, el precizând că a fost „doar o zgârietură”, dar semnificativă și costisitoare de reparat. Alți utilizatori de social media susțin că nava Venus era ancorată și a fost lovită de Lady Moura.

 

Deși daunele au fost minore, asigurarea iahturilor, care poate ajunge la costuri de șase cifre lunar, va acoperi probabil reparațiile.

Construit de constructorul de iahturi „Feadship”, Venus a fost livrat după moartea lui Steve Jobs în 2011, cu o valoare de 130 de milioane de dolari. Steve Jobs s-a implicat activ în designul iahtului cu arhitectul și decoratorul francez Philippe Starck, timp de patru ani.

Jobs și Starck au creat un design minimalist, dar elegant. Iahtul are șase cabine identice și integrează cea mai modernă tehnologie disponibilă la momentul livrării. Philippe Starck a descris colaborarea sa cu Steve Jobs ca pe un proces filosofic, aproape religios, spunând: „Nu va mai exista niciodată o barcă de această calitate. Pentru că niciodată doi nebuni nu se vor mai întâlni pentru a realiza o astfel de sarcină”.

  

×
Subiecte în articol: steve jobs accident iaht
Citește mai multe din Life
» Vezi toate știrile din Life
Cele mai noi știri
Parteneri
x close