Antena 3 CNN Life Mihaela Bilic: Cum duc fructele la colesterol crescut și grăsime abdominală

Mihaela Bilic: Cum duc fructele la colesterol crescut și grăsime abdominală

1 minut de citit Publicat la 15:07 08 Iun 2018 Modificat la 15:07 08 Iun 2018
o_1cffklpiq5a710b01kpuodp18a68.jpg
foto: Facebook/ MIhaela Bilic

Nutriţionistul dr. Mihaela Bilic atrage atenţia asupra potenţialului efect nociv al fructelor consumate în exces.

Medicul face legătura între efectele negative ale fructozei din alcool asupra sănătăţii ficatului şi efectele aceleaşi substanţe regăsite, de altfel, în toate fructele,scrie sursadesanatate.ro.

„Toată lumea ştie că alcoolul e un produs care se metabolizează exclusiv în ficat şi, ca urmare, consumat în exces, poate duce la steatoză hepatică (ficat gras), colesterol şi trigliceride crescute şi grăsime pe/în abdomen.

Adică acea grăsime care se infilttrează printre organele interne, le sufocă şi le îmbolnăveşte, chiar dacă pe cântar nu avem o greutate de speriat”, precizează dr. Mihaela Bilic într-o postare recentă pe pagina sa de socializare.

Specialistul arată că alcoolul este de fapt un zahăr fermentat care provine din fructe şi cereale.

„Da, dragii mei, etanolul este un carbohidrat ce are la bază molecula de fructoză. O moleculă considerată până nu de mult benignă că doar, nu-i aşa, zahărul din fructe e sănătos!”, explică medicul.

Astfel, nutriţionistul dărâmă mitul potrivit căruia fructele sunt sănătoase pentru organism, indiferent de cantitatea consumată.

„Ei bine, spre deosebire de molecula de glucoză care poate fi folosită drept combustibil de orice celulă, de la creier până la inimă şi muşchi, pe fructoză nu o vrea nimeni. Cu alte cuvinte, când mâncăm pâine, paste, mămăligă, orez sau fasole boabe, toate celulele se hrănesc din amidonul ce conţine glucoză. Când mâncăm fructe, toată fructoza se duce în ficat”, atenţionează dr. Mihaela Bilic.

×
Etichete: mihaela bilic
x close