Antena 3 CNN Life "Este groaznic să știi că în fiecare zi îi dai copilului tău un medicament care în esență ar putea să îl omoare..."

"Este groaznic să știi că în fiecare zi îi dai copilului tău un medicament care în esență ar putea să îl omoare..."

1 minut de citit Publicat la 15:30 22 Iun 2018 Modificat la 15:30 22 Iun 2018
o_1cfq2h3e51j53qih10fta1d1jjt8.jpg

Emmy Reeves are acum 13 ani, însă experiența ei de viață este cu mult peste vârsta care o are. Fata a fost un copil cu diabet de tipul 1, alergică la insulină, singurul medicament care îi putea salva viața.  

Fetița a primit o serie de antihistaminice pentru a diminua reacțiile alergice, ca mijloc de supraviețuire, însă rezultatul a fost că dormea aproximativ 20 de ore pe zi, și era foarte posibil să moară de la doza de insulină zilnică. Medicamentul de care avea nevoie pentru a rămâne în viață o ucidea încet-încet. 

"Este groaznic să știi că în fiecare zi îi dai copilului tău un medicament care în esență ar putea să îl omoare", a spus mama fetei, Tiffanie Reeves. "E chiar înfricoșător", a continuat femeia. 

Pentru Emmy, fiecare injecție de insulină se simțea ca și un foc ce se răspândea prin corpul ei, de la vârfurile degetelor de la mână pană la degetele de la picioare. Când părinții ei încercau să o îmbrățiseze, plângea pentru că durerea era insuportabilă. 

Prima dată când i s-a dat o injecție cu insulină, ea a încetat să respire, a leșinat și a fost dusă de urgență la spital. Avea doar 4 ani. În lunile următoare, părinții ei au ținut-o cu forța pentru fiecare injecție de insulină. Ea strigă și striga: "Voi fi o fată bună!" ."Trebuie să facem acest lucru pentru că te iubim. Asta te ține în viață" , îi răspundeau părinții. 

Timp de nouă ani, a suferit așa. Dincolo de durere, ea a dezvoltat cataractă și de multe ori avea erupții extreme. Copila a fost sedată atât de mult încât s-a luptat cu probleme de memorie.  

Părinții ei încercau tot ce se putea pentru a își ajuta copilul, și așa au ajuns să vorbească cu Dr. Raja Kandaswamy, un chirurg renumit pentru transplanturile de pancreas. „Calitatea vieții ei se degradează mai repede decât am sperat, așa că acum căutăm o soluție care să îi permită să înceteze să mai aibă nevoie de insulină, în timp ce căutăm o soluție pentru alergia ei ", a scris Jack Reeves. 

Așa s-a ajuns la primul transplant de pancreas efectuat pe un copil în aproape 20 de ani. De asemenea, a dus la vindecarea fetei de diabet. "Este uimitor. E un copil complet diferit", a spus mama ei. "În fiecare zi în care nu respinge acest organ, o imbrățisez, chiar dacă s-ar putea să se plictisească de mama care o imbrățișează mereu", a continuat mama emoționată.  

Sursă: CNN

×
Etichete: diabet insulina
x close