Aflată în prezent în stadiul de dezvoltare, inovaţia biotehnologică unica în lume le va oferi producătorilor şi consumatorilor o soluţie sigură şi accesibilă prin care să obţină igienizarea fructelor si a legumelor cu coaja comestibilă.
Inovaţia îndepartează microbii şi ceara prin expunere la jet de apă, inainte de consum. Marius Păşculea a fost invitatul lui Daniel Apostol la Jurnalul de economie.
''Nevoia am identificat-o plecând de la activitatea simplă de a spăla fructele şi văzând că au un aspect uşor neigienic când le cumpărăm de la magazin. Cercetarea a plecat în cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj, prin intermediul colegului meu care a cercetat timp de trei ani această soluţie la această problemă.
Practic, el este un biodetergent, adică un detergent compus exclusiv din materii prime organice şi biodegradabile. Este foarte comod, în sensul că vine direct pe fruct, în momentul în care cumpărăm fructul.
Sub această formă, e singura soluţie momentan cu un background ştiinţific şi aici mă refer că ştim exact câţi microbi sunt eliminaţi imediat după spălare. Există detergenţi obişnuiţi la flacon cu care se pot spăla, dar acest tip de soluţie este ceva mai mobilă decât soluţia la flacon'', spune Marius.