Antena 3 CNN Life Lumea animalelor Pesto, puiul de pinguin imperial celebru pe TikTok. La doar 9 luni cântărește la fel de mult ca ambii săi părinți la un loc

Pesto, puiul de pinguin imperial celebru pe TikTok. La doar 9 luni cântărește la fel de mult ca ambii săi părinți la un loc

pinguinul imperial pesto (1)
Pinguinul Pesto cântărește 22 de kilograme la doar 9 luni. Sursă colaj foto: X
de Andreea Ştefan    |    21 Sep 2024   •   09:00

Un pui uriaș de pinguin imperial pe nume Pesto, care cântărește la fel de mult ca ambii părinți la un loc, a devenit o celebritate pe rețelele de socializare și o atracție la un acvariu australian, potrivit AP.

Cântărind 22 de kilograme la vârsta de 9 luni, Pesto este cel mai greu pui de pinguin pe care l-a avut vreodată acvariul Sea Life din Melbourne, a declarat vineri Jacinta Early, supervizorul educației.

În schimb, părinții săi iubitori, Hudson și Tango, cântăresc 11 kilograme fiecare.

Faima globală a lui Pesto a crescut odată cu mărimea sa. Mai mult de 1,9 miliarde de oameni din întreaga lume l-au văzut prin intermediul rețelelor de socializare, se arată într-o declarație a acvariului.

@wildlifewondertv Have you heard about the adorable record-breaking penguin baby? Well, today we're excited to introduce you to Pesto, the giant baby penguin chick from Melbourne! #penguin #pestopenguin #pestothepenguin #animalfacts ♬ original sound - WildlifeWonderTV Animal Facts

În ultima săptămână a mâncat mai mult decât greutatea sa corporală substanțială în pește: 24 de kilograme (53 de livre), a declarat Early.

Sfatul medicului veterinar este că această cantitate de mâncare este sănătoasă pentru un pui care se apropie de vârsta adultă.

Creșterea sa se va stabiliza pe măsură ce intră în perioada de zbor. A început să își piardă penele maro și le va înlocui cu penajul alb și negru al unui tânăr adult.

În acest proces, îngrijitorii lui se așteaptă ca el să ajungă la aproximativ 15 kilograme.

„Va începe să piardă acel puf adorabil de bebeluș. S-ar putea să îi ia una sau două luni să scape cu adevărat de ea. Apoi va fi frumos, elegant și aerodinamic”, a declarat Early.

Dar ea se așteaptă ca Pesto să rămână o celebritate TikTok. Acum, el este o adevărată vedetă.

@sealifemelbourneaquarium From one icon to another—@katyperry come meet Pesto. ?? Catch this VIP (Very Important Penguin) at SEA LIFE Melbourne ? #lifetimes ♬ original sound - SEA LIFE Melbourne

„Un cap atât de mic pentru un corp atât de mare”, a remarcat un admirator vineri, în timp ce mulțimea se strângea lângă geamul incintei pinguinilor la ora mesei.

Pesto, care a eclozat pe 31 ianuarie, a fost singurul pui de pinguin rege care a eclozat la acvariu în acest an și primul din 2022, an în care au fost șase. Motivul pentru care anul trecut nu a fost niciunul nu este clar.

Pinguinii regali adulți cântăresc între 9,5 kilograme și 18 kilograme, potrivit Coaliției pentru Antarctica și Oceanul de Sud, un grup ecologist global.

Ei sunt a doua cea mai mare specie de pinguini din lume, după pinguinul împărat.

@lizlikeslattes ABSOLUTE UNIT!! SCRAPPY. FLUFFY. CUTE. 1000/10 #pestothepenguin #pesto #melbourne #melbourneaquarium ♬ Such a Whore (Stellular Remix) - JVLA

×
Subiecte în articol: pinguinul Pesto pinguin imperial TikTok
Citește mai multe din Lumea animalelor
» Vezi toate știrile din Lumea animalelor
Cele mai noi știri
Parteneri
x close