Antena 3 CNN Actualitate Locale Percheziții la un adăpost pentru câini din Mediaș. Mai multe animale ar fi fost ucise ilegal

Percheziții la un adăpost pentru câini din Mediaș. Mai multe animale ar fi fost ucise ilegal

adapost caini
17 câini ar fi fost uciși în mod ilegal / sursă foto: Getty Images
de Sorin Tantos    |    20 Sep 2024   •   15:22

Mai mulți câini de la un adăpost privat din Mediaș, județul Sibiu, ar fi fost eutanasiați ilegal. Polițiștii au efectuat două percheziții la adăpostul respectiv și au ridicat mai multe înscrisuri și mijloace materiale de probă.

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Mureș a informat joi că au fost efectuate două percheziții la un adăpost privat pentru animale, în cadrul unei investigații privind acuzații de abuz în serviciu și uciderea ilegală a câinilor.

Potrivit surselor Antena 3 CNN, 17 câini ar fi fost uciși în mod ilegal.

Totodată, surse din anchetă susțin că primăria municipiului Târnăveni a emis ordin de eutanasiere. 

Poliția a deschis acum o anchetă în acest caz.

„La data de 19 septembrie 2024, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Mureș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târnăveni, au efectuat două percheziții, la sediul și punctul de lucru ale unui adăpost privat pentru câini fără stăpân, din municipiul Mediaș, jud Sibiu, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și uciderea cu intenție a animalelor fără drept.

Cercetările vizează emiterea de către o instituție, din județul Mureș, a unor decizii de eutanasiere și ucidere, fără drept, a mai multor exemplare canine, în cadrul unui contract de prestări servicii, întocmit în mod ilegal, cu un adăpost pentru câini fără stăpân din municipiul Mediaș, județul Sibiu.

La percheziții, polițiștii au ridicat mai multe înscrisuri și mijloace materiale de probă, de interes în administrarea probatoriului.

De asemenea, la sediul unei instituții din județul Mureș, polițiștii pentru protecția animalelor și polițiștii de investigare a criminalității economice au dispus ridicarea de obiecte și înscrisuri, în legătură cu prezenta cauză.

La activități au participat polițiștii Direcției pentru Protecția Animalelor, Biroului pentru Protecția Animalelor Sibiu, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Mureș, Poliției municipiului Târnăveni, precum și un inspector de la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor București.

De asemenea, perchezițiile au fost sprijinite de luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu.

Activitățile continuă în vederea stabilirii întregii activități infracționale, sub supravegherea unității de parchet competente”, au transmis autoritățile locale.

 

×
Citește mai multe din Locale
» Vezi toate știrile din Locale
Cele mai noi știri
Parteneri
x close