Antena 3 CNN Life Lumea animalelor Papagalul Mickey a mâncat timp de o lună numai croissante după ce a rămas blocat într-un supermarket

Papagalul Mickey a mâncat timp de o lună numai croissante după ce a rămas blocat într-un supermarket

un cacadu cu creasta galbenă
Operațiunile de salvare ale papagalului rămas blocat într-un supermarchet din Sidney nu au fost simple. Sursa foto: Getty images (poza cu caracter ilustrativ)
de N.B.    |    26 Oct 2024   •   08:00

Un papagal a rămas timp de 4 săptămâni închis într-un supermarket din Sidney şi a supravieţuit mâncând doar croissante.

Este povestea bizară a unui cacadu cu creasta galbenă, care a rămas timp de o lună blocat în supermarketul Coles din Campbelltown, Noul Wales de Sud, hrănindu-se doar cu croissante. 

Papagalul Mickey, după cum relatează The Guardian, a fost acum luat în custodie de către serviciile pentru animale sălbatice și va fi eliberat în curând.

Potrivit Sydney Metropolitan Wildlife Services, pasărea a rămas blocată în interiorul magazinului. "Bietul Mickey nu a stat niciodată în întuneric timp de patru săptămâni și s-a hrănit cu cornuri și apă oferite de paznicul de noapte, care l-a îndăgit foarte mult", au spus membrii grupului de salvare.

"E foarte speriat pentru că au existat foarte mulți oameni care au încercat să-l prindă", a explicat Ravi Wasan, directorul Feathered Friends.

Pentru a încerca să-l calmeze și să-l apropie, ornitologii Feathered Friends au mutat un alt cacadu în interiorul supermarketului, bătrâna Doris. "Mickey este atât de speriat, dar celălalt papagal este atât de afectuos încât a reușit să-l liniștească".

Operațiunile de salvare nu au fost simple. "Ne-am apropiat atât de mult de el, dar apoi au deschis ușile de urgență și l-au speriat", a spus Wasan. În cele din urmă, salvatorii l-au putut prinde în sfârşit. 

Ministrul Mediului din Noul Wales de Sud, Penny Sharpe, a anunțat că Mickey a fost în sfârșit "capturat de salvatori după ce a petrecut foarte mult timp la Macarthur Square". Următorul pas acum este revenirea sa în libertate.

×
Parteneri
x close