Antena 3 CNN Life Lumea animalelor Opt maimuțe au fost găsite moarte într-o grădină zoologică din Hong Kong. Cauza decesului este încă necunoscută

Opt maimuțe au fost găsite moarte într-o grădină zoologică din Hong Kong. Cauza decesului este încă necunoscută

mainute din congo
Incidentul stârneşte îngrijorare în legătură cu un potenţial focar de boli zoonotice. Sursa foto: Getty Images
de Claudia Popovici    |    14 Oct 2024   •   22:08

Opt maimuţe au fost găsite moarte într-o grădină zoologică din Hong Kong, a anunţat luni municipalitatea locală, un incident rar în acest hub financiar, urmând a fi efectuate necropsii şi teste de laborator pentru a descoperi cauza morţii acestor animale, informează Reuters, citate de Agerpres. 

Animalele, o maimuţă De Brazza, o maimuţă-veveriţă, trei tamarini cu creastă albă şi trei saki cu faţă albă - au fost găsite moarte duminică la Grădinile Zoologice şi Botanice (HKZBG) din Hong Kong, a anunţat într-un comunicat Departamentul pentru Timp Liber şi Servicii Culturale din cadrul Primăriei oraşului.

În aşteptarea rezultatelor testelor, secţia de mamifere a grădinii zoologice va fi închisă luni pentru dezinfecţie şi curăţenie.

„Vom monitoriza, de asemenea, cu mare atenţie starea de sănătate a celorlalte animale. În această perioadă, restul facilităţilor de la HKZBG vor rămâne deschise'', se mai spune în comunicat.

HKZBG este cel mai vechi parc din Hong Kong. Construit în 1860, găzduieşte circa 158 de păsări, 93 de mamifere şi 21 de reptile în circa 40 de ţarcuri.

Incidentul stârneşte îngrijorare în legătură cu un potenţial focar de boli zoonotice, cum ar fi mpox, care poate trece de la animale la oameni, a declarat într-un comunicat Jason Baker, vicepreşedinte al grupului pentru drepturile animalelor PETA Asia.

„Maimuţele care trăiesc în captivitate sunt adeseori expuse la patogeni care pot fi transmişi oamenilor, inclusiv tuberculoza, boala Chagas, holera, MRSA (stafilococul auriu rezistent la meticilină)'', a adăugat Jason Baker.

PETA a solicitat HKZBG să renunţe la a mai ţine animale în captivitate şi să devină grădină botanică, precizează acelaşi comunicat.

×
Subiecte în articol: maimute hong kong gradina zoologica
Parteneri
x close