Antena 3 CNN Life Lumea animalelor „Învăţătură...să nu păţiţi ca Bobiţă". Un câine căzut într-o galerie din peștera Meziad a fost salvat de speologi

„Învăţătură...să nu păţiţi ca Bobiţă". Un câine căzut într-o galerie din peștera Meziad a fost salvat de speologi

cainele bobita (4)
Intervenţia pentru salvarea lui Bobiţă a durat 2 ore şi jumătate. Sursa foto: Salvamont Salvaspeo Bihor
de Claudia Popovici    |    19 Sep 2024   •   22:17

Speologii din cadrul Serviciului Județean Salvamont Bihor și speologii din clubul Speodava au avut, miercuri, o intervenție inedită pentru a-l salva pe Bobiţă. Vorbim despre un câine poznaş care a căzut într-un puţ de 10 metri de pe Galeria Lacurilor din Peştera Meziad. Din fericire, Bobiţă a fost salvat, ocazie cu care salvamontiştii au făcut un apel la cetăţeni să fie extrem de atenți atunci când circulă în acea zonă: „Învățătură... Rămâneți pe poteca marcată să nu pățiți ca Bobiță", au transmis ei. 

„Ieri la ora 14.01 a fost dată alarma conform căreia căţelul Bobiţă în timpul unei ture a părăsit poteca căzând în primul puţ de pe Galeria Lacurilor din Peştera Meziad. Au fost alertați  salvatorii speologi din cadrul Serviciului Judeţean Salvamont Salvaspeo Bihor sprijiniţi de către speologi din cadrul Clubului de Speologie Speodava care s-au deplasat la peşteră. 

A fost identificat rapid căţelul Bobiţă la baza puţului ce are o adâncime de 10 metri, căţelul oprindu-se la 5 metri adâncime pe un  prag. A fost echipat rapid o coardă pe perete ajungandu-se in conditii de siguranţă la catel şi a fost asigurat la rândul lui. 
Concomitent au fost echipate 2 sisteme de evacuare pe coardă.

După evacuare Bobiţă  a fost recuperat în siguranţă de aparținători. Acesta a suferit din fericire doar câteva zgârieturi. Toata interventia a durat 2 ore şi jumătate, inclusiv  până la ieșirea echipei de salvatori din peşteră. Învățătură.... Rămâneți pe poteca marcată să nu pățiți că Bobiță", a transmis Salvamont Salvaspeo Bihor pe Facebook. 

 

 

×
Subiecte în articol: caine caine salvat Salvamont bobita
Citește mai multe din Lumea animalelor
» Vezi toate știrile din Lumea animalelor
Cele mai noi știri
Parteneri
x close