Antena 3 CNN Life Lumea animalelor Animalele de companie au voie în autobuzele și tramvaiele STB. Ce reguli trebuie respectate

Animalele de companie au voie în autobuzele și tramvaiele STB. Ce reguli trebuie respectate

caine si stapana lui pe scaun in autobuz
Animalele de companie au voie în autobuzele și tramvaiele STB. Foto: Getty Images
de Ioana Coman    |    04 Sep 2024   •   21:34

Societatea de Transport București informează călătorii că accesul animalelor de companie în mijloacele de transport în comun este permis. Există, însă, unele reguli ce trebuie respectate.

„Da! Este permis accesul animalelor de companie în vehiculele STB. Ne instruim conducătorii auto şi vatmanii, pentru a oferi condiţii de călătorie mai bune şi deţinătorilor de animale de companie”, a anunţat Daniel Istrate, directorul general al societăţii, potrivit Agerpres.

În acest sens, STB a implementat noile reglementări legale în privinţa accesului animalelor de companie în spaţiile publice, transpuse deja în regulamentul de transport, iar săptămânal, împreună cu specialiştii de la Protecţia Animalelor, au loc sesiuni de instruire a şoferilor şi vatmanilor cu privire la regulile de acces pentru deţinătorii de animale de companie.

În plus, STB a început marcarea mijloacelor de transport cu pictograme care reglementează accesul animalelor de companie.

Ce reguli trebuie să respecte stăpânii animalelor de companie

La rândul lor, posesorii de animale de companie trebuie să respecte unele reguli:

  • animalul de companie să fie ţinut în lesă sau în braţe;
  •  dacă este de talie mare şi face parte din categoria de rase reglementate de lege (OUG 55/2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi) trebuie să poarte botniţă.

„Noi ne instruim şoferii şi vă permitem accesul în vehiculele STB! Dvs trebuie să vă îngrijiţi de comportamentul animalului de companie în timpul călătoriilor cu vehiculele STB”, transmit reprezentanţii societăţii. 

×
Citește mai multe din Lumea animalelor
» Vezi toate știrile din Lumea animalelor
Cele mai noi știri
Parteneri
x close