Antena 3 CNN Life Lumea animalelor A murit cea mai bătrână pisică din lume. Rosie avea 33 de ani

A murit cea mai bătrână pisică din lume. Rosie avea 33 de ani

pisica batrana
Rosie, considerată a fi cea mai bătrână pisică din lume, a murit la vârsta de 33 de ani. Foto: Profimedia Images
de Ioana Coman    |    16 Sep 2024   •   21:27

Rosie, considerată a fi cea mai bătrână pisică din lume, a murit la vârsta de 33 de ani, sau 152 de ani felini. 

Felina a murit săptămâna trecută, în Norwich, Norlfolk, în casa unde locuia alături de stăpâna ei, Lilla Brissett, în vârstă de 73 de ani, potrivit Daily Mail.

Rosie s-a născut pe 1 iunie 1991 și a fost deținătoarea neoficială a titlului de „cea mai bătrână pisică din lume”.

„Nu se simțea prea bine și într-o zi a intrat pe holul casei, s-a întins pe jos și a murit. Mi-e atât de dor de ea. Cu toate acestea, am o mulțime de amintiri frumoase și sunt fericită că am petrecut tot acest timp împreună”, a declarat Lilla Brissett.

Brissett a adoptat-o pe Rosie în anii '90, după ce a fost abandonată. Pisica nu a ajuns oficial în Cartea Recordurilor deoarece stăpâna ei nu a trimis actele oficiale ale pisicii. 

Brissett a fost intervievată anterior despre viața lungă a lui Rosie – care ar putea fi pusă pe seama hranei pe care o prefera. „Este un adevărat personaj”, a spus ea.

„Rosie doarme lângă fereastră toată ziua și, ca un ceas, va mânca ceva și va folosi litiera. Nu este nevoie de un ceas cu alarmă. Tot ce face este să mănânce, să doarmă, să folosească litiera și să repete. De multe ori trebuie să verific dacă ea este încă în viață și respiră. Sunt îngrijorată pentru ziua în care va trece peste podul curcubeului (n.r. când va muri). Ea va lăsa un mare gol în viața mea. Îmi va fi dor de ea când va pleca.”, a declarat Lilla Brissett, în urmă cu ceva timp.

Potrivit Cărții Recordurilor, cea mai bătrână pisică în viață înregistrată în prezent are 27 de ani. Flossie s-a născut pe 29 decembrie 1995, în Orpington, Greater London, pe 10 noiembrie 2022.

Cea mai bătrână pisică din toate timpurile este Creme Puff din Austin, Texas, care s-a născut pe 3 august 1967 și a trăit până pe 6 august 2005 – 38 de ani și trei zile.

×
Subiecte în articol: pisica
Citește mai multe din Lumea animalelor
» Vezi toate știrile din Lumea animalelor
Cele mai noi știri
Parteneri
x close