Antena 3 CNN Life Lumea animalelor 125 de crocodili, crescuţi de un fermier de 17 ani, au fost ucişi după ce autorităţile au refuzat să îi mute din calea viiturilor

125 de crocodili, crescuţi de un fermier de 17 ani, au fost ucişi după ce autorităţile au refuzat să îi mute din calea viiturilor

crocodili morti tailanda
Crocodilul siamez, care poate ajunge până la trei metri lungime, este o specie endemică în Asia de Sud-Est, aflată în pericol critic de dispariţie în sălbăticie. Sursa foto: Facebook Natthapak Khumkad
de Claudia Popovici    |    25 Sep 2024   •   20:01

Un fermier, care se ocupa cu creşterea a 125 de crocodili siamezi, o specie aflată în pericol critic de dispariție în sălbăticie, a luat o decizie tranșantă, după ce autorităţile i-au refuzat cererea unui adăpost temporar când ferma a fost afectată de viiturile din Thailanda. "Din păcate am fost nevoiți să îi ucidem", a spus fermierul, care împreună cu angajaţii săi, şi-a electrocutat reptilele pentru a evita ca aceştia să scape şi să rătăcească prin împrejurimi, informează miercuri AFP, citat de Agerpres. 

"Ploaia a erodat zidurile fermei şi, din păcate, am fost nevoiţi să ucidem cei 125 de crocodili (pe care-i creştem) de 17 ani", a confirmat pentru AFP Natthapak Khumkad, crescător din provincia Lamphun (nord-vest). Fotografiile publicate pe contul său de Facebook arată un excavator care scoate din incinta crocodililor cadavrele acestora.



Crescătorul a declarat că, împreună cu angajaţii săi, şi-a electrocutat crocodilii siamezi pentru a evita ca aceştia să scape şi să rătăcească prin împrejurimi, punând în pericol sătenii şi vitele. 

Crocodilul siamez, care poate ajunge până la trei metri lungime, este o specie endemică în Asia de Sud-Est, aflată în pericol critic de dispariţie în sălbăticie. Totuşi, în Thailanda, el este crescut pentru pielea sa.

Crescătorul a declarat că a contactat autorităţile pentru a muta reptilele într-un adăpost temporar până la sfârşitul inundaţiilor, însă cererea sa a fost respinsă din cauza dimensiunii prea mari a reptilelor. 

×
Citește mai multe din Lumea animalelor
» Vezi toate știrile din Lumea animalelor
Cele mai noi știri
Parteneri
x close