În ultimii ani, tot mai mulți români s-au îndreptat spre case eficiente din punct de vedere energetic, atât pentru a fi independenți, cât și pentru a-și micșora facturile.
Locuințele verzi pe care dezvoltatorii le-au pus la dispoziție pot oferi, dincolo de confort, soluții pentru problemele de mediu.
Principalul dezvoltator imobiliar din România a implementat deja astfel de soluții și implementează în proiectele lor tehnologii de ultimă generație.
Pe lângă ridicarea unor clădiri, principalul dezvoltator imobiliar din România, a adus în proximitatea rezidenților magazine, cafenele, restaurante, săli de sport, dar și locuri de joacă.
În plus, într-un complex din Cotroceni au relocat, într-un spațiu modern, o școală publică, care se află într-o clădire cu risc seismic de gradul doi. De asemenea, se organizează periodic evenimente la care pot participa locuitorii.
Un alt aspect important este și sustenabilitatea. De aceea, energia regenerabilă, dar și economia circulară au fost prioritățile principale în astfel de proiecte.
"Atunci când vorbim de sustenabilitate în clădiri sunt mai multe lucruri la care ne putem uita. Ne putem uita la ce face un dezvoltator și aici poate vorbim de performanță energetică, de folosirea de pompe geotermale pentru încălzire şi răcire, dar şi la renunțarea la combustibili fosili și o producție cât mai mare locală de energie din surse regenerabile.", a precizat Mihai Toader-Pasti, consultant sustenabilitate dezvoltator imobiliar.
În ultimii ani, tot mai mulți români s-au îndreptat către case eficiente din punct de vedere energetic, tocmai pentru a fi independenți, dar și pentru a avea facturi mai scăzute.
În prezent, numărul prosumatorilor a depășit 120.000, iar estimările sunt că până la finalul anului vor fi aproape 200.000 de români care se vor alimenta cu energie produsă de soare.