"Fotografii păstrate în arhiva Institutului de Studii Sud-Est Europene surprind atmosfera zonei Manu Cavafu, tipică pentru tradiționala mahala bucureșteană.", au precizat reprezentanții Institutului, care au publicat fotografii pe o rețea socială.
"Acestea sunt făcute cu puțin timp înainte de amenajarea Parcului Tineretului și de ridicarea cartierului Tineretului. În unele instantanee apar Liceul Gheorghe Șincai, Crematoriul Cenușa și biserica Manu Cavafu.
Vintilă M. Mihăilescu descrie farmecul zonei Manu Cavafu, cu puțin timp înainte de a fi demolată: „Pe străzile Manu Cavafu, Mocănunței, Norilor îți atrag atenția calcane de case, garduri de scânduri ce stau să cadă, căsuțe mărunte – unele căptușite cu tablă – sau chiar cocioabe, și totuși cu flori împrăștiate, copaci, iederă, viță.", se mai arată în mesajul care însoțește imaginile.
Locuitorii din Capitală au comentat pe rețeaua de socializare, după ce au văzut fotografiile.
"Foarte interesante pozele! Dar ținând cont că parcul Tineretului a fost realizat în anul 1970, s-ar putea ca pozele să fie cam de 80 de ani probabil.", a scris cineva.
"Pe partea liceului Șincai, în spate, se văd cele două blocuri de pe Magistrala, cu acoperișuri caracteristice (lângă ele se află acum Dristor Kebab) iar în dreapta Ranghet și biserica Manu Cavafu.", a comentat o altă persoană.