Antena 3 CNN Life Lidia Fecioru: 10 metode pentru a dezarma un manipulator de profesie

Lidia Fecioru: 10 metode pentru a dezarma un manipulator de profesie

Georgiana Adam
1 minut de citit Publicat la 20:40 31 Oct 2020 Modificat la 20:40 31 Oct 2020
o_1elvvph6dbk015v61m1714a7nc6b.jpg

În această perioadă, de când s-au schimbat valorile,  manipulatorii se văd foarte bine, inclusiv  în stradă, spune Lidia Fecioru cu referire şi la cei care nu poartă mască.

Lumea se împarte în manipulatori şi manipulaţi spune bionergoterapeuta, precizând că toţi suntem manipulatori şi manipulaţi, mai devreme saumai târziu. Este însă o diferenţă majoră între a face asta întâmplător şi a face sistematic, cu premeditare. 

De obicei manipulăm când avem nevoie de atenţie foarte multă, când vrem să dobândim ceva. Un manipulator are nevoie de sentimente puternice. Îl poţi doborî cu stări emoţionale pe care le scoatem şi le înflorim... 

Cine stăpâneşte arta oratoriei stăpâneşte masele şi manipulează, este de părere şi Mihai Voropchievici.  Cea mai bună ocazie de manipulare este la ora 6 seara (18:00) din punct de vedere numerologic! 6 este prin excelenţă o cifră care aduce nevoie de atenţie şi dragoste şi atunci aştepţi să vezi ce spune celălalt.  

Pentru a opri un manipulator prin discurs, care aruncă acuze violente, cel mai uşor este să spui NU şi să nu îi mai acorzi atenţie, fără a-i da explicaţii prea multe. O frază cheie este “te rog să te calmezi”, spusă ferm unui astfel de interlocutor. De multe ori într-un platou TV manipulatorul pleacă atunci când nu are auditoriul care îi convine. Când cineva e împotrivă se supără şi fuge. 

Manipulatorul verbal foloseşte stereotipii în limbaj, formule de care e sigur că îi aduc succesul. 

Oamenii când o fac pe victima, caută de fapt propria lui victimă pe care să o acuze, să o atace, să o încarce.

Există situaţia în care pentru a neutraliza un manipulator, este bine să taci, să nu spui nimic. Într-un final se va enerva singur.

Manipularea prin transferul vinei se practică de multe ori în cuplu, când unul din parteneri dă vina pe celplalt pentru neputinţele sale.   

Când scuzele sunt oferite alături de un dar, cu intenţia de a pasa şi vina după un conflict, trebuie să facem distincţia între gesturi. Să lăsăm de înţeles intelocutorului că nu acceptăm un schimb nedrept, eventual putem refuza cadoul şi accepta scuzele. 

Vă invităm să urmăriţi integral recomandările făcute de Lidia Fecioru!

 

×
x close