Antena 3 CNN Life Licoarea-minune și răcoritoare care combate tusea, anemia, diabetul și reglează digestia

Licoarea-minune și răcoritoare care combate tusea, anemia, diabetul și reglează digestia

Georgiana Adam
1 minut de citit Publicat la 09:00 18 Aug 2020 Modificat la 09:00 18 Aug 2020
Licoarea-minune și răcoritoare care combate tusea, anemia, diabetul și reglează digestia
Sursa foto: Pixabay

Sucul răcoritor și ușor fermentat este alternativa sănătoasă pentru orice răcoritoare.

Consumat fără exagerări, acest suc uşor fermentat de mere aduce beneficii sănătății, ca și catalizator în tratamentul anumitor afecțiuni, cum ar fi cele ale aparatului digestiv, bolile reumatice, cardiovasculare.

Beneficiile se datorează numărului redus de calorii, conținutului bogat de nutrienți şi antioxidanți (cum este querticina din coaja merelor), a prezenței polifenolilor, mai mulți în cidru decât în merele crude, a flavonoidelor care pot reduce cu 30% riscul apariției bolilor cardiovasculare, în special a celor coronariene

Cidrulde mere nu conține hamei, deci ideal pentru cei alergici la conurile de hamei. Persoanele alergice la acest produs pot prezenta simptome precum nasul înfundat, umflarea pleoapelor, erupțiile cutanate și astm. Acidul malic din mere se găsește, de asemenea, și în cidru. Una dintre cele mai mari calități ale sale constă în capacitatea de a stimula metabolismul și de a crește producția de energie, prin rolul său în lanțul de reacții bio-chimice care transformă proteinele, grăsimile şi carbohidrații în apă și energie.

Consumul a două pahare de cidru pe zi ajută persoanele care suferă de fibromialgie și de sindromul oboselii cronice. În plus față de creșterea nivelului de energie, acidul malic este, de asemenea, un chelator de metal eficient.

Acidul malic ajută şi la menținerea igienei orale. Stimulează producerea de salivă, care reduce numărul de bacterii dăunătoare care circulă în gură, dinți și gingii.

×
x close