Antena 3 CNN Life La ce folosește adâncitura de pe fundul sticlelor de vin?

La ce folosește adâncitura de pe fundul sticlelor de vin?

M.Z.
<1 minut de citit Publicat la 19:09 19 Apr 2017 Modificat la 19:09 19 Apr 2017
o_1be3fipk04brhc9lt87081pkm8.jpg
Foto: Antena3.ro

Adâncitura de pe fundul sticlelor de vin, care se mai numeșt și punt, face ca servirea băuturii să se facă mai ușor. Ținând sticla din partea de jos, așa cum o fac chelnerii în restaurantele de lux, adâncitura este locul perfect pentru degetul mare de la mână, potrivit Exquis.ro.

De asemenea, această ”gropiță” reține sedimentele din băutură. Unghiul acesteia creează un spațiu îngust, unde sedimentele sunt colectate, în apropierea bazei. Astfel, sedimentele nu se mai pot amesteca din nou în vin.

De asemenea, ajută vinul să se răcească mai repede. Punturile măresc suprafata de contact între sticlă și vin. Acest lucru ar putea face ca vinul din interiorul sticlei să se răcească mai repede.

×
Etichete: vin
TOP articole
x close