Antena 3 CNN Life Kim și Kang, cuplul de 57, respectiv 62 de ani, devenit viral pe internet. Cum își păstrază forma de invidiat

Kim și Kang, cuplul de 57, respectiv 62 de ani, devenit viral pe internet. Cum își păstrază forma de invidiat

okdong_fit
Cuplul devenit viral pe internet. Foto: okdong_fit
16 Aug 2024   •   11:49

Cuplul de influenceri fitness din Coreea de Sud, Kim Sunok, 57 de ani, și Kang Changdong, 62 de ani, a devenit viral pe rețelele sociale nu doar datorită modului în care arată, ci și a dietei pe care o respectă cu strictețe și a antrenamentelor zilnice. 

Contul lor de Instagram, care este popular în rândul tuturor internauților, indiferent de vârstă, prezintă fotografii cu perechea care pare mult mai tânără și mai în formă decât majoritatea tinerilor de 20 de ani, scrie scmp.com.

Cei doi postează clipuri în timp ce se antrenează împreună la sală, pedalează pe bicicleta fitness, fac genuflexiuni împreună ținându-se de mână și călătoresc. 

Cei doi se îmbracă cu gust, într-un stil tineresc. Atunci când călătoresc se îmbracă adesea în blugi largi, tricouri strâmte, aproape mereu asortate. 

Kim lucrează ca director de dezvoltare a afacerilor externe pentru compania de distribuție și marketing pe care Kang a fondat-o în 2008. La birou, poartă cămăși albe impecabile și sacouri.

Cei doi postează adesea și fotografii alături de familia lor. 

Spun că sunt mai fericiți și mai sănătoși

Afirmă mereu că sunt mai sănătoși și mai fericiți acum decât când erau mai tineri, și nu doar pentru că au aproape de 300.000 de urmăritori pe rețelele sociale sau pentru că sunt mai în formă și mai supli decât au fost vreodată. Acestea sunt doar efectele, spun ei, a unei îmbătrâniri reușite împreună, continuarea provocărilor și dezvoltarea unei înțelegeri mai profunde unul a celuilalt. Dar nu a fost nimic planificat. 

Călătoria lor online a început în 2022, când fiica lor a postat un videoclip pe TikTok cu întreaga familie antrenându-se împreună în curtea unui imobil închiriat din California, alături de mesajul ”când părinții mei asiatici super-fit mă vizitează în LA tocmai din Coreea și tot ce îi interesează sunt antrenamentele, proteinele și hainele sport”. Scena se schimbă imediat iar familia este observată mergând la cumpărături, în căutare de haine pentru antrenamente. Când Kim iese din cabina de probă, poate fi confundată cu ușurință cu un model pentru un brand de îmbrăcăminte sport. Acest videoclip, alături de cele postate ulterior de fiica lor, au devenit repede virale. 

„Ne-am gândit foarte mult înainte de a crea acest cont”

Acum, Kim gestionează contul de Instagram, unde postează videoclipuri scurte care prezintă clipe din viața zilnică a cuplului. 

„Ne-am gândit foarte mult înainte de a crea acest cont, deoarece ne expunem viața personală. Pentru unii oameni, rețelele sociale reprezintă munca lor și un mijloc de a câștiga bani. Pentru noi nu este așa, dar totuși ne deschidem viața pentru ca toată lumea să o vadă,” a spus Kim.

”Putem răspândi o influență bună făcând asta”

„Au fost atât de mulți tineri care ne-au spus că visează să îmbătrânească așa cum am făcut-o noi și că se simt foarte motivați să înceapă să facă exerciții fizice. În cele din urmă, am ajuns la concluzia că putem răspândi o influență bună făcând asta.”

Kim și Kang spun că au fost relativ activi de-a lungul vieții lor, dar nu au fost nici pe departe la fel de în formă cum sunt acum. Schimbarea a avut loc în urmă cu doi ani, când Kang a decis să se provoace pe sine să-și facă o fotografie de „profil corporal”. Conceptul, care constă în realizarea unor fotografii profesionale cu silueta fiecăruia, este foarte popular în Coreea. Mulți oameni îl folosesc pentru a se motiva să ajungă în cea mai bună formă.

În 2021, Kang s-a angajat public să participe la această sesiune foto, într-un interviu pe care l-a acordat pentru o publicație a unei școli la care predă. I s-a cerut să numească public o dorință pe care o are, și aceasta era una dintre cele mai mari. ”Abia împlinisem 60 de ani. Am văzut online că mulți tineri își făceau fotografii de profil corporal. M-am gândit că și eu să mă provoc,” a spus Kang. Iar Kim a fost de acord să participe.

Este foarte dificil să construiești masă musculară odată ce ajungi la vârsta noastră

S-au pregătit pentru ședința foto timp de un an întreg, urmând un regim strict de antrenament și nutriție.

„Oamenii de vârsta noastră nu se pot pregăti pentru o ședință foto de profil corporal în jumătate de an, ca tinerii. Este foarte dificil să construiești masă musculară odată ce ajungi la vârsta noastră,” a spus Kang. El a fost atât de dedicat procesului, încât a venit cu salatele de acasă la mesele de afaceri.

Pregătirea a dat roade vizibile în fotografiile de profil corporal care scot în evidență abdomenul lor sculptat și corpurile lor puternice și tonifiate. Cei doi spun că ședința foto a fost un punct de cotitură.

Au scăpat și de durerile de spate

Pentru Kim – care a încercat anterior antrenamente precum înotul și Pilates – ridicarea greutăților s-a dovedit a fi cea mai bună modalitate de a obține o siluetă suplă și tonifiată, precum și de a scăpa de durerile de spate de care suferea. De asemenea, exercițiile i-a ajutat să construiască o legătură mai profundă, motiv pentru care Kim spune că este mai fericită acum decât atunci când era mai tânără.

Înțelegerea partenerului ei a început să se îmbunătățească atunci când a început să lucreze în compania lui Kang, în urmă cu trei ani. „Când am ajuns să văd ce face el toată ziua, câte întâlniri are și cât de mult timp îi ocupă toate acestea, am ajuns să îl înțeleg mult mai bine și relația noastră s-a îmbunătățit,” a spus ea.

”Activitățile ne oferă multă energie pozitivă”

„Acum că avem un hobby comun și suntem sănătoși, mă simt cu adevărat fericită pe măsură ce ne gândim la ce fel de activități putem face împreună în viitor. Acestea ne oferă multă energie pozitivă,” a spus Kim.

Ei se țin de obiceiurile sănătoase pe care le-au creat când se pregăteau pentru ședința foto. Merg împreună la sală cinci zile pe săptămână, pentru 60 de minute de antrenament de forță și 30 de minute de cardio.

Au o dietă sănătoasă

În general, au și o dietă sănătoasă, echilibrată, dar acum că ședința foto s-a încheiat, nimic nu este interzis.

„Când beau alcool, echilibrez acest lucru fiind mai atent la ceea ce mănânc a doua zi sau antrenându-mă puțin mai mult decât de obicei,” a spus Kang.

„Pe măsură ce îmbătrânesc, cel mai important lucru este sănătatea. Tatăl meu a murit de cancer pulmonar și am realizat că atunci când oamenii își pierd sănătatea, nu mai pot face nimic. Este, de asemenea, extrem de greu pentru familie,” a spus Kim. 

„Le spun fiicei și fiului nostru că unul dintre motivele pentru care ne antrenăm atât de intens este pentru ca întreaga noastră familie să fie fericită. Le spun: Ne antrenăm astfel încât să nu trebuiască să vă faceți griji pentru mama și tata”, a mai spus ea. 

×
Subiecte în articol: Kim Sunok King Changdong fitness dieta sport
Citește mai multe din Life
» Vezi toate știrile din Life
Cele mai noi știri
Parteneri
x close