Antena 3 CNN Life Înțelegerea dezavantajelor pensionării anticipate

Înțelegerea dezavantajelor pensionării anticipate

Unii europeni care doresc s? se pensioneze anticipat au planuri pe care vor s? le urmeze
Pensionarea anticipată câștigă popularitate în rândul tinerei generații de europeni. Getty Images
de I.D.    |    24 Sep 2024   •   15:37

Pensionarea anticipată câștigă popularitate în rândul tinerei generații de europeni. Unii europeni care doresc să se pensioneze anticipat au planuri pe care vor să le urmeze. De exemplu, doresc să călătorească în lume sau să urmeze alte hobby-uri, pe care nu le puteau face atunci când erau încă angajați.

La fel ca beneficiile obținerii unui imprumut rapid, multe persoane aspirante analizează de obicei avantajele pensionării anticipate înainte de a decide să părăsească piața muncii. Până aici, este fantastic pentru că trebuie să înțeleagă ce are pentru ei pachetul de pensionare anticipată.

Cu toate acestea, este, de asemenea, prudent să examinați cealaltă parte a monedei și să vedeți dezavantajele pensionării anticipate. Merită menționat faptul că examinarea dezavantajelor pensionării anticipate nu o face o idee rea. Le subliniem doar pentru a vă oferi o viziune echilibrată asupra lucrurilor înainte de a opta pentru ea. Continuați să citiți pentru a descoperi mai multe și pentru a vă planifica pensionarea în consecință.

1. S-ar putea să nu fie cea mai bună pentru sănătatea ta

Unele rapoarte indică faptul că pensionarea cauzează un declin al sănătății mintale și al mobilității și crește numărul cazurilor de sănătate precară, cum ar fi bolile de inimă. Cu toate acestea, unii consideră că astfel de constatări sunt argumente în favoarea amânării pensionării, deoarece astfel de probleme de sănătate afectează și persoanele aflate sub vârsta de pensionare. În plus, se poate rămâne activ din punct de vedere social și fizic pentru a evita aceste potențiale probleme de sănătate.

2. Beneficiile dvs. de securitate socială se vor reduce

Pensionarea anticipată vă reduce beneficiile de securitate socială deoarece începeți să le luați prematur. În majoritatea jurisdicțiilor, solicitarea pensionării anticipate înseamnă pierderea a până la 30% din beneficiile lunare. Invers, amânarea pensionării până la vârsta de 67-70 de ani înseamnă câștigarea a 8% în plus din venitul lunar.

3. Economiile pentru pensionare vor trebui să vă susțină mai mult timp

Pensionarea anticipată înseamnă să trăiești mai mult timp din economiile tale. Să presupunem că vă pensionați la 55 sau 60 de ani și trăiți până la 90 de ani. În acest caz, veți trăi din economiile pentru pensionare pentru următorii 30 sau 35 de ani. Care sunt implicațiile financiare? Veți avea nevoie de mai mulți bani pentru a vă îngriji de viața la pensie.

Dacă vă amânați pensionarea până la vârsta de 65 sau 70 de ani și trăiți până la 90 de ani, veți trăi din economiile dvs. timp de 20 până la 25 de ani. Aceasta înseamnă, de asemenea, că veți avea mai mult timp la dispoziție pentru a economisi bani și pentru a acumula mai multă dobândă compusă asupra economiilor dumneavoastră.

Așadar, nu vă aruncați în pensionarea anticipată decât dacă sunteți sigur că economiile dvs. vă vor duce până la bătrânețe. Ar fi stresant să vă epuizați economiile la vârsta de 80 de ani și să începeți să depindeți de copiii dvs. pentru următorii zece ani, în condițiile în care ați fi economisit pentru acești ani muncind încă câțiva ani. Alternativ, creați alte fluxuri de venituri pasive pentru a vă completa economiile pentru pensie în timpul acestor ani de apus.

4. S-ar putea să aveți nevoie de o asigurare de sănătate mai scumpă

Un alt dezavantaj al pensionării anticipate este faptul că, dacă angajatorul dvs. nu vă oferă asigurare de sănătate, veți plăti pentru asigurarea de sănătate din buzunarul dvs. până când vă calificați pentru Medicare în cadrul jurisdicției dvs. politice. Vă rugăm să rețineți că primele de asigurare de sănătate pot dubla sau tripla cu ușurință ceea ce plăteați pentru planul de la locul de muncă.

Nu uitați că, pe măsură ce îmbătrâniți, ratele de asigurare cresc și pot ajunge la patru cifre pe lună pe măsură ce treceți de 60 de ani. Așadar, nu vă aruncați în pensionarea anticipată decât dacă ați evaluat cu atenție acest element. În caz contrar, ați putea regreta decizia atunci când este prea târziu să vă întoarceți la locul de muncă.

5. Plictiseala și singurătatea se pot instala

Pe lângă problemele legate de bani, înțelegeți că pensionarea anticipată poate fi o provocare pentru ceilalți să înțeleagă și să vă susțină noul stil de viață, mai ales când colegii dvs. încă lucrează. Vă rugăm să rețineți că, dacă nu intenționați să vă pensionați anticipat și să urmăriți alte hobby-uri și interese generatoare de venit, unii oameni ar putea să vă perceapă ca pe un „os leneș”.

În plus, multe medii de birou promovează angajamente sociale și emoționale puternice. Dacă nu ați planificat o înlocuire egală, vă veți simți în curând plictisit, singur și deconectat de comunitatea dumneavoastră. Pentru a evita această posibilă întâmplare, vă recomandăm să consultați prietenii pensionați și membrii familiei înainte de a vă pensiona anticipat. Ei vă pot oferi sfaturi practice pentru a gestiona acest nou teren nestructurat al vieții.

De asemenea, alte persoane își consideră cariera o parte semnificativă a identității lor. Prin urmare, desprinderea de cariera lor îi poate face să se simtă goi și chiar inutili, deoarece nimeni nu le cere productivitate. Unii ajung să dorească să revină pe piața muncii după vârsta de 55 de ani, ceea ce este mai dificil decât atunci când cineva este mai tânăr.

6. Veți suporta penalități de retragere anticipată

Un alt dezavantaj al pensionării anticipate este că veți suporta penalități pentru retragerile anticipate. Majoritatea sistemelor de pensii percep în medie o penalizare de 10% pentru retragerea prematură a fondurilor. Așadar, acordați-vă timp și înțelegeți implicațiile financiare ale pensionării anticipate și costul accesării premature a economiilor dumneavoastră pentru pensie. Asigurați-vă că vă puteți descurca confortabil fără fondurile pe care le veți suporta prin penalitățile de retragere prematură înainte de a face alegerea.

7. Lăsați mai mulți bani pe masă

În cele din urmă, pensionarea anticipată înseamnă să lăsați mai mulți bani pe masă. Pensionarea anticipată vă permite să începeți să vă retrageți economiile de asigurări sociale și pensii. Dacă lăsați aceste fonduri pentru mai mult timp, ele vor genera mai multă dobândă compusă pentru dumneavoastră. În plus, continuarea contribuției la aceste fonduri pentru încă cinci până la zece ani înseamnă mai mulți bani care vă vor purta prin viitorul dvs. pensionat și obosit.

Așadar, dacă insistați să vă pensionați anticipat și să lăsați bani pe masă, luați în considerare alte alternative pentru a compensa aceste pierderi. De exemplu, luați în considerare o poliță de asigurare pe viață întreagă. Această poliță poate oferi o anumită protecție financiară pentru familia dvs. pe tot parcursul vieții. De asemenea, vă permite să accesați fonduri pe parcursul vieții de pensionare pentru a vă ajuta să plătiți cheltuielile neprevăzute.

8. Lovitură de adio

Deși pensionarea anticipată este o opțiune viabilă pentru unele persoane, trebuie să o abordați cu o planificare și o analiză atentă. Această alegere are mai multe dezavantaje pe care ar trebui să le luați în considerare. Prin urmare, am discutat aceste dezavantaje și posibilele modalități de a le aborda. Sperăm că veți folosi aceste informații pentru a face o alegere sigură și informată înainte de a vă pensiona anticipat.

×
Subiecte în articol: advertorial
Citește mai multe din Life
» Vezi toate știrile din Life
Cele mai noi știri
Parteneri
x close