Antena 3 CNN Life Insuflă-i copilului tău pasiunea pentru citit. Iată de ce

Insuflă-i copilului tău pasiunea pentru citit. Iată de ce

fetite interesate de citit
Fetiţe care citesc dintr-o carte de poveşti. Sursă foto: freepik.com
21 Aug 2024   •   15:07

Vrei să-ți pregătești copilul pentru o viață de adult sănătoasă și de succes? Atunci, insuflă-i pasiunea pentru cărți. 

Imaginează-ți cum ar fi dacă ai putea oferi copilului tău un cadou care să-l transforme într-un adult liber și de succes. Un cadou care să-i deschidă noi orizonturi, să-i dezvolte creativitatea și să-i ofere încrederea de a visa mare. Un cadou care să contribuie la viitoarele sale realizări atât profesionale, cât și personale.

Și dacă ți-aș spune că acest cadou există și se află chiar la îndemâna ta? Este vorba despre cărți. Da, cărțile! Cărți care să-l captiveze și să-și dorească să citească din ce în ce mai mult. Și dacă nu te-ai convins, te invit să descoperi 7 motive pentru care să insufli copilului tău pasiunea pentru lectură.

Lectura schimbă vieți. O poate schimba și pe a copilului tău! Dar depinde în primul rând de tine, dragă părinte

Lumea este din ce în ce mai digitalizată. Ecranele fac parte acum din viața noastră, dar nu mereu au o influență pozitivă.

Dacă îți spun că aproximativ 11 milioane de români nu au citit nicio carte în ultimul an, mă crezi? Dar dacă îți spun că suntem pe ultimul loc la citit din Europa, crezi? Ar trebui să crezi, pentru că este adevărat.

Adevărul este că cititul rămâne unul dintre cele mai puternice instrumente de dezvoltare personală și educațională pe care le putem oferi copiilor noștri. Cărțile nu sunt doar povești frumoase, ci ferestre deschise către lumi noi, pline de învățăminte. Ele formează caracterul, stimulează imaginația și contribuie la dezvoltarea intelectuală. De aceea, oferindu-i copilului tău pasiunea pentru cărți, îi oferi, de fapt, aripi pentru a zbura.

Iată 7 motive pentru care lectura este unul dintre cele mai neprețuite cadouri pe care i le poți oferi

1. Îi dezvoltă imaginația 

Cărțile sunt porți către lumi infinite. Fiecare poveste citită îi va oferi puiului tău ocazia de a-și imagina situații, personaje și locuri noi. Această stimulare continuă a imaginației îl va ajuta să fie mai creativ în viața de zi cu zi, să gândească “outside of the box’’ și să vină cu soluții inovatoare la problemele pe care le întâmpină.

Se spune că cititorul trăiește 1000 de vieți, iar cel care nu citește, doar una. Personal cred că atunci când citești, trăiești mult mai multe vieți.

2. Îi dezvoltă vocabularul

Copiii care citesc în mod regulat au un vocabular mult mai bogat și se exprimă mult mai bine. Prin expunerea la limbajul divers și complex al cărților, ei își dezvoltă abilitățile de comunicare, ceea ce le va fi de folos atât în relațiile interpersonale, cât și în viața profesională.

3. Dezvoltă empatie față de semeni

Prin lectură, copiii intră în pielea diferitelor personaje și învață despre diverse culturi, situații și emoții. Această expunere le dezvoltă empatia și capacitatea de a înțelege și respecta perspectivele altor persoane, o calitate esențială în societatea de astăzi

4. Le stimulează curiozitatea 

Cărțile sunt o sursă inepuizabilă de cunoștințe. Indiferent dacă este vorba despre știință, istorie sau aventuri fantastice, lecturile îi vor stimula copilului tău curiozitatea și dorința de a învăța lucruri noi. Acest lucru îi va oferi un avantaj major în educație și în viață.

5. Îi îmbunătățește capacitatea de concentrare

Cititul necesită timp și atenție. Pe măsură ce copilul tău se afundă în lectură, el își va dezvolta capacitatea de concentrare.

6. Îmbunătățesc performanțele școlare

Numeroase studii au demonstrat că elevii care citesc regulat au rezultate școlare mai bune. Lectura contribuie la dezvoltarea gândirii critice, a abilităților de rezolvare a problemelor și a înțelegerii textelor complexe, toate acestea având un impact pozitiv asupra performanțelor academice.

7. Îi formează o bază solidă pentru viitor

Pasiunea pentru lectură este o investiție pe termen lung. Prin încurajarea cititului, îi oferi copilului tău o bază solidă pentru succesul viitor, fie că este vorba de carieră, relații sau viața personală.

Cum poți să-i insufli pasiunea pentru cărți? 

Este esențial să faci din lectură o activitate plăcută și interesantă pentru copilul tău. Alege cărți potrivite vârstei și intereselor sale, citește împreună cu el și vorbește-i despre cărțile tale preferate.

Pătrunde în universul cărților din toate domeniile, din Anticariat Logos online și descoperă peste 35.000 de titluri, cărți vechi și noi, la prețuri foarte avantajoase.

Creează un mediu în care cărțile sunt la îndemână, vizitează librării și biblioteci împreună și, mai presus de toate, arată-i prin exemplul tău că cititul este o activitate valoroasă și plină de bucurie.

Oferă-i copilului tău aripi să zboare

Cât de important este să insufli copilului tău pasiunea pentru cărți. Cărțile modelează destine. Vrei să-i oferi copilului tău aripi pentru a zbura mai sus și mai departe decât ai visat vreodată? Vrei să-l vezi strălucind în tot ceea ce face? Alege să-i oferi acest dar inestimabil: dragostea pentru lectură.

 

×
Subiecte în articol: advertorial
Citește mai multe din Life
» Vezi toate știrile din Life
Cele mai noi știri
Parteneri
x close