Antena 3 CNN Life În ce zile este interzis să faci curățenia de Crăciun. Poate aduce ghinion

În ce zile este interzis să faci curățenia de Crăciun. Poate aduce ghinion

Gabriel Dano
2 minute de citit Publicat la 17:07 14 Dec 2021 Modificat la 17:10 14 Dec 2021
h4tyyyuy
Sursa foto: Pixabay.com

O idee bună ar fi segmentarea sarcinilor pe care le ai de îndeplinit, deoarece organizarea este totul. Împarte curăţenia pe diverse zone şi etape și începe cu lucrurile care stau aruncate prin casă. Ca să îţi fie întotdeauna mai uşor să ştii unde să le pui, trebuie să stabileşti un loc exact pentru fiecare obiect.

Ideal ar fi să ai rafturi şi cutii tematice. Ar fi util un raft sau un alt spațiu doar pentru medicamente, pansamente şi astfel de lucruri. Un altul în care să îţi aşezi obiectele electronice, precum încărcătoare pentru telefonul mobil, cabluri de date, aparate foto, baterii etc.

După ce îi găsești loc fiecărui lucru îţi va fi mult mai uşor să începi efectiv curăţenia, ceea ce înseamnă să ştergi geamuri, să aspiri şi să cureţi covorul, să speli podeaua şi să ştergi praful.

Pentru baie şi bucătărie, zonele în care ai cel mai mult de curăţat şi frecat, foloseşte produse care îţi economisesc timpul. De exemplu, înainte de a începe curăţenia, aplică pe chiuvete, cadă, toaletă sau robineţi produse de curăţat care dizolvă murdăria.

Dacă ai inceput curatenia intr-o camera, ramai acolo. Respecta planul si nu parasi incaperea pana nu ești perfect mulțumit sau mulțumită de rezultat. Ține cont să freci de sus in jos: peretii, apoi geamurile si abia la sfarsit podelele. Astfel vei evita sa te ocupi din nou de aceeasi portiune de camera pe care abia ai terminat-o. Tot ca regula generala, intai stergi praful si apoi dai cu aspiratorul.

Trucuri simple pentru o curatenie de succes

1. In afara de produsele specifice de curatat, pe care le vei cumpara la recomandarea vecinelor sau colegelor, nu uita de eficientele retete din batrani. Chiar daca nu cureti argintaria cu cenusa (nici nu ai de unde s-o iei!), vei putea folosi multe lotiuni si potiuni extrem de usor de preparat.

2. Otetul in combinatie cu apa calda (o parte otet, patru parti apa) te va ajuta sa cureti impecabil oglinda, ferestrele, faianta si gresia. Otetul amestecat cu o cantitate mai mare cu apa iti va da o alternativa la detergentul de curatat toaleta. Efectul se va lasa asteptat – depunerile de piatra se dizolva mai greu – dar nu vei mai suporta aburii aceia inecaciosi. Atentie: otetul dizolva ceara de parchet sau lacul de pe mobila.

3. Lamaia (stoarsa de tine, nu cumpara sucul, are chimicale) iti va fi de mare ajutor in cazul nenumaratelor „situatii disperate” peste care vei da prin casa.

4. Geamurile se spala bine cu solutie de amoniac (o lingurita la patru litri de apa) si se usuca cel mai bine cu ziar. La acest capitol, este recomandabil sa nu speli geamurile in zilele insorite (vor ramane pete). Exista si solutie impotriva petelor: adauga o lingurita de otet in apa de clatit geamurile. Tot otetul te ajuta sa scapi si de micii stropi de pe geam rezultati in urma vopsirii tocurilor. Petele de calcar (de la apa) se scot bine cu otet sau zeama de lamaie (in amestec cu apa).

În ce zile este interzis să faci curățenia de Crăciun

Una dintre superstiţiile de Crăciun este să nu faci curat în zilele de sărbătoare notate în calendar cu o cruce roşie, dar nici în zilele de duminică ori în Ajunul Crăciunului. Dacă ții cont de acestea, vei avea cu siguranță liniște sufletească și te vei bucura de Sărbători pline doar de lucruri bune.

×
Etichete: Crăciun curatenie
x close