
Un sat turistic situat în provincia Sichuan, în sud-vestul Chinei, renumit pentru peisajul său hibernal pitoresc, şi-a cerut scuze pentru că a folosit vată şi apă cu săpun pentru a crea zăpadă falsă. Reacţia a venit în urma criticilor primite în mediul online din partea vizitatorilor, devenite virale.
Proiectul Chengdu Snow Village a transmis, într-un mesaj postat pe contul său oficial de pe platforma Wechat la 8 februarie, că în perioada sărbătorilor ocazionate de Anul Nou Chinezesc, la sfârşitul lunii ianuarie, vremea a fost caldă, iar satul de iarnă nu a avut aspectul dorit, scrie Agerpres.
China’s tourism industry is really outdoing itself with its creativity!
— Ava Olivia (@AvaOlivia27) February 18, 2025
Welcome to ‘Snow Village’ in Chengdu- where snow is made of cotton balls, the ground is white sand, and the fake waterfalls flow… with imagination.1/2 @MM81792127@GundamNorthrop@SolomonYue pic.twitter.com/2fZr2ORrLl
China se confruntă cu perioade călduroase cu temperaturi mai ridicate şi mai lungi, precum şi cu ploi abundente mai frecvente şi imprevizibile ca urmare a schimbărilor climatice, au avertizat meteorologii.
Chengdu Snow Village in China apologises for fake cotton snow https://t.co/dsIRVOSofF
— The Straits Times (@straits_times) February 18, 2025
"Pentru a crea o atmosferă 'cu zăpadă', satul turistic a achiziţionat bumbac pentru omăt... însă n-a avut efectul scontat, lăsând o impresie foarte proastă asupra turiştilor care au venit în vizită", se arată în comunicatul proiectului Chengdu Snow Village.
După reacţia internauţilor, zona turistică a început să îndepărteze zăpada din vată. Reprezentanţii satului au transmis că "îşi cer scuze" pentru schimbări, precizând că turiştii ar putea primi banii înapoi. Atracţia a rămas închisă de atunci.
Fotografiile postate pe Wechat au arătat fâşii mari de vată răspândite pe jos, acoperind doar parţial zonele cu frunze. Un strat gros de zăpadă părea să acopere casele din zonă, dar de aproape se vedea că era tot vată, a scris un internaut.
"Un sat de zăpadă fără zăpadă", a spus un alt utilizator. "În perioada actuală a internetului bine dezvoltat, locurile pitoreşti trebuie să facă reclamă sinceră şi să evite înşelăciunea sau publicitatea mincinoasă, altfel îşi fac singure rău", a adăugat el.