Antena 3 CNN Life Idei practice pentru renovarea bucătăriei

Idei practice pentru renovarea bucătăriei

Redacția Antena 3 CNN
3 minute de citit Publicat la 14:01 20 Oct 2022 Modificat la 14:01 20 Oct 2022
idei practice pentru renovarea bucatariei
Idei practice pentru renovarea bucătăriei

Tocmai te-ai mutat în casă nouă și vrei să începi amenajarea. Primul și cel mai greu pas, este întocmirea planului pentru fiecare cameră. Este necesar să iei în calcul fiecare detaliu: unde așezi electrocasnicele, mobila sau accesoriile. Poți să alegi chiar și robinete de trecere pentru apa Romstal, chiuveta și bateria de la același brand, și orice altceva mai ai nevoie. După aceea alegi gresia, faianța, vesela. Iată aici câteva idei care să te ajute la renovare.

Organizarea și măsurarea spațiului

Cel mai relevant pas este să știi cu exactitate dimensiunile bucătăriei tale. Sunt cuprinse în planul casei, numit si releveu. Dacă vrei, poți să mai măsori și tu încă o dată sau să apelezi a ajutorul unui specialist în domeniu. Este foarte important să știi lățimea, înălțimea și lungimea bucătăriei, dar și dimensiunile țevilor sau a nișelor existente în încăpere. Notează-ți dimensiunile în agendă sau în telefon și folosește-te de schiță pentru a proiecta bucătăria. Ai grijă să iei în calcul ferestrele, dar și ușa bucătăriei.

Așezarea electrocasnicelor

Cel de-al doilea pas este alegerea electrocasnicelor mari. Dacă alegi să îți iei, pe lângă frigider, și mașină de spălat vase sau chiar și de rufe, ia în calcul unde ai racordurile și prizele. Cere sfatul electricianului și pune-ți prize pentru fiecare obiect în parte. Ai grijă la măsurători, să fie cât mai exacte. Îți poți comanda online electrocasnicele cu livrare la tine acasă. Ca să îți fie ușor, optează pentru livrarea în casă, nu doar la adresă.

Cum alegi gresia și faianța

Minimalist, clasic, modern. Indiferent de alegerea pe care o faci, analizează foarte bine înainte ce anume vrei să îți cumperi, ca să fie în concordanță și cu mobila pe care urmează să ți-o comanzi. Ia în calcul și cum vei curăța bucătăria, dar și ce chiuvetă și baterie îți vei lua. Poți compara prețurile și modelele din mai multe magazine de profil, ca să îți faci o imagine de ansamblu mai clară asupra lucrurilor pe care ți le dorești.

De unde iei gresie și faianță

Clasic sau modern, indiferent ce ai alege, gândește-te înainte de a achiziționa gresia și faianța și la culoarea mobilei pe care urmează să o cumperi, la metodele de curățare pe care le vei folosi, dar și la nuanța chiuvetei. Verifică prețurile și modelele în mai multe magazine de profil, înainte de a lua decizia achiziționării.

Alegerea mobilei de bucătărie

Pentru acest pas, variantele sunt multiple. Alege-ți mai întâi, materialul și culoarea. Aici ai mai multe variante.

Chemi un specialist care să îți ia măsurători și să ți-o facă pe comandă, cu corpuri create special pentru spațiul pe care îl ai la dispoziție.

A doua variantă ar fi să mergi într-un magazin specializat cu măsurătorile și să îți faci pe loc o simulare 3D să vezi și cum va arăta bucătăria ta. A treia variantă ar fi să îți cumperi o bucătărie gata făcută, însă aici dezavantajele ar putea fi că ai putea rămâne cu spații nefolosite. Indiferent ce variantă alegi, ai grijă să te încadrezi în buget.

Iluminatul bucătăriei

Aici este spațiul în care intri prima dată dimineața și îți petreci o parte din fiecare seară. Luminile contează mult pentru starea ta de bine. Îți poți alege o aplică de tavan cu lumină albă. Poți completa cu spoturi în plus pentru zona de gătit sau cu bandă led. Dacă ai o bucătărie mare, poți opta, deasupra zonei de luat masa pentru becuri cu lumină caldă cu suspensie pe cablu. Așa vei avea o atmosferă plăcută.

Detaliile și finisajele

După ce termini cu partea mai grea de amenajare, vine momentul alegerii decorațiunilor, a alegerii veselei, a tacâmurilor, paharelor potrivite cu bucătăria ta cea nouă. În funcție de ce stil preferi, poți alege culori clasice și neutre sau vase foarte colorate, pentru accente în plus.

În tot acest proiect, contează să pui pasiune și dăruire. Să crezi cu tărie că vei reuși să îți faci bucătăria pe care o visai, cu bugetul propus și la timpul potrivit.

×
Etichete: advertorial
x close